De voorspelling van de hoofdtrainer

Aan de voorochtend van de start van de competitie kunnen we eigenlijk de kampioen van de 5e klasse A al invullen.

De zaterdagtak van SWZ heeft zich enorm versterkt dit seizoen en is natuurlijk de gedoodverfde kampioen. Alhoewel deze geluiden er afgelopen seizoen ook waren vanuit Meppel, zo snel mogelijk uit deze klasse weg en richting 3e of 2e klasse. Alleen kwamen onze vrienden van MSC bedrogen uit en moesten het in de nacompetitie afleggen tegen FC Wolvega.

De 5e klasse A ,elk jaar weer een team of zelfs meerdere teams, die overstappen van de zondag om op zaterdag te spelen. Zo treffen we dit jaar ook de amateurtak van de VV Heerenveen, Boornbergum en Bakhuizen. Voor HJSC dus volstrekt onbekende nieuwe tegenstanders. De overige zes ploegen zijn allemaal bekende ploegen waar we al enkele jaren tegen strijden.

Mooie affiches zijn natuurlijk de wedstrijden tegen IJVC en Woudsend, derby’s zijn in mijn beleving het mooist om te spelen!

Natuurlijk ook de uitwedstrijden, daar waar de 3e helft ook altijd een feest is om mee te maken (Hielpen en Blokzijl).

Maar wat kunnen we dit jaar van de HJSC verwachten?

Nadat we vorig jaar tot de laatste speelronde hebben meegestreden voor een periodetitel, hebben we het maximale eruit gehaald met de selectie die we tot onze beschikking hadden.

Helaas zijn de personele problemen dit seizoen er alleen maar groter op geworden, de selectie telt 12 man op het moment van schrijven. Gelukkig kunnen we elke zaterdag een beroep doen op 4 JO-19 junioren om de selectie aan te vullen, zodat er elke zaterdag toch een team op het veld kan staan.

Ik als trainer van deze warme, mooie club zie dit speeljaar echt als een overbruggingsjaar! Een voorspelling of verwachting heb ik niet en wil ik ook niet uitspreken.

Het zou al fantastisch zijn dat we dit seizoen overleven met weinig blessures en schorsingen en misschien dat er vanuit de B-selectie toch enige spelers zijn, die nog wat speelminuten in het vlaggenschip kunnen maken.

Ondanks… , hoop ik dat we samen met de steun van het trouwe publiek en vele vrijwilligers er mooi seizoen van gaan maken!

Ik heb er in ieder geval veel zin in!

Sportieve groet, Broer Wiebe de Ringh
Trainer HJSC

Bakhuizen – H.J.S.C.
14.30 uur | Sportpark Bakhuizen.
Scheidsrechter: J. Drost.

Selectie HJSC tegen Bakhuizen
Johan de Boer (K)
Erro Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Nils de Lange
Lex Potma
Bart van Kalsbeek
Pieter Wiersma
Toussaint Boonstra
Jeroen Kroles
Thomas Bethlehem
Wietze Wempe
Jetze Wiersma
Marko Hoekstra
Bauke van Kalsbeek