Tien man HJSC pakken punt in Vrouwenparochie

HJSC beleefde zaterdag een bijzondere middag tegen CVO. Al na twintig minuten kreeg doelman Johan de Boer een rode kaart. Voorstopper Erro Hofstra besloot de handschoenen aan te trekken en incaseerde geen tegengoal. Dat was voornamelijk de verdienste van de gehele ploeg. HJSC vocht met tien man wat het waard was en had ook nog grote kansen om te winnen.

John Panhuijsen toeschouwer
Aangekomen in Vrouwenparochie zien we John Panhuijsen uit Amsterdam. Hij is nog altijd bezig met het bezoeken van alle voetbalclubs in Nederland. De trui gaat uit en tadaa! Hij heeft zijn souvenir uit Hommerts-Jutrijp na zijn bezoek in 2016 aangetrokken. De HJSC-polo heeft hij al die tijd goed bewaard.

Het duel in Vrouwenparochie begon zoals elke andere. In de openingsfase was het voor HJSC nog even zoeken op het zanderige veld van CVO. De thuisploeg was dominant vanaf de start en kreeg voornamelijk corners om het doel van HJSC te bestoken. Na een kwartiertje begon het ook bij HJSC te draaien en gevoelsmatig was het wachten op de eerste grote kansen.

HJSC met tien man verder
Maar na ongeveer twintig minuten gebeurde er iets wat de hele wedstrijd zou veranderen. Een lange bal vanaf de achterhoede van CVO vloog over de HJSC-defensie heen. Johan de Boer kwam uitstekend uit tot over het zestienmetergebied en was net iets later bij de bal dan de spits van CVO. Die schoot de bal in de buik van Johan. Er leek niets aan de hand en er waren ook geen enkele protesten van hands van CVO kant. Toch besloot de leidsman te fluiten en Johan de rode kaart te overhandigen voor hands. Een onbegrijpelijke beslissing.

Uiteraard ontstond er toen wat tumult langs de lijn. Tumult maar vooral ongeloof. Wat nu te doen? Na enig overleg werd besloten voorstopper Erro Hofstra op goal te zetten. Hij trok het keeperstenue van Johan aan en mocht de muur klaar zetten voor de vrije trap die nog resteerde. De vrije trap leek in de hoek te vliegen maar werd door Erro spectaculair uit de hoek gevist.

HJSC ontzettend scherp met kansen op zege
Na de vrije trap rechtte HJSC haar rug en legde een geweldige pot op de mat. De defensie bestaande uit Ramon Raap, Bert Veltman, Lex Potma en Mark Tesselaar speelden een geweldige pot en hielden alles achterin potdicht. Met name complimenten voor de backs die een ongelofelijk veel loopwerk hebben verricht.

In de tweede helft kwam CVO maar niet door de HJSC-defensie heen. Voornamelijk ongevaarlijke voorzetten werden geproduceerd. Gelegenheidsdoelman Erro heeft op een paar vangballen verder weinig te doen gehad. Kansen kreeg HJSC ook nog. Herre Bosma kreeg een schietkans maar besloot de bal af te leggen op Henk Hoekstra. Helaas geen goede keuze want Henk stond tussen twee verdedigers.

In de periode tien minuten voor het einde was HJSC serieus aan het aanvallen. De defensie van CVO kwam sterk onder druk te staan en de keeper zag een aantal ballen recht op zich af komen. Invaller Jarno Hofstra kreeg de grootste mogelijkheid. Zo groot was de kans misschien niet eens, zijn schot belande in ieder geval tegen de lat.

In de absolute slotfase trachtte CVO nog met de drie punten er van door te gaan. Er werd nog eenmaal vol druk gezet maar HJSC leverde een prachtige teamperformance en hield alles helemaal dicht.

Donderdag oefenwedstrijd, zaterdag vrij
Gezien de situatie een prima resultaat voor HJSC. Maar dit kost wel twee hele belangrijke punten in de race bovenin. Omdat de Walde vrij was staat HJSC nu wel op de eerste plaats. Donderdag speelt HJSC wel een oefenwedstrijd in Hommerts. Delfstrahuizen is dan om 20:00 uur de tegenstander. Dit duel zal worden afgewerkt in Hommerts. Komende zaterdag is HJSC 1 vrij.

CVO 1 – HJSC 1 | 0-0
Opstelling: Johan de Boer, Lex Potma, Erro Hofstra, Mark Tesselaar, Bert Veltman, Herre Bosma, Lammert Wiersma, Ramon Raap, Mark Jaarsma, Henk Hoekstra, Sander Sijbranda.
Wissels: Piet Jan Nauta, Egbert Bethlehem, Jarno Hofstra.