Steenwijk decor voor start eindfase competitie

Nog drie wedstrijden zijn er te spelen in het seizoen 2018/2019. We weten allemaal waar HJSC nog om speelt en hoe belangrijk deze weken gaan worden. Na de ruime nederlaag thuis tegen SVBS (0-3 verlies) heeft HJSC twee weken de tijd gehad om zich voor te bereiden op de resterende duels.

Steenwijker Boys is zaterdag de eerste tegenstander. De huidige nummer zes van de competitie bleek eerder dit seizoen een taaie tegenstander te zijn, het werd 1-1. Nu moet HJSC minimaal een punt pakken om de achtervolgende ploegen niet te veel hoop te geven. SVBS heeft zeven punten achterstand, sv ENS heeft er acht maar met een wedstrijd minder. Met in het achterhoofd dat HJSC de laatste twee wedstrijden thuis speelt (Espel en Blokzijl) moet het karwei daar afgemaakt worden.

Theoretisch zou HJSC in Steenwijk kampioen kunnen worden. Maar dan is het net als drie weken geleden weer afhankelijk van resultaten of andere velden. Omdat HJSC pas om 17:00 uur(!) begint, is bij de start van de wedstrijd wel al duidelijk hoe de kaarten zijn geschut.

HJSC zal zich willen en moeten revancheren van de stevige thuisnederlaag tegen SVBS, en bovendien het laatste sprankje hoop van de achtervolgers als sneeuw voor de zon moeten laten verdwijnen.

Steenwijker Boys – HJSC
17:00 | Sportpark de Koperberg
Scheidsrechter: A. Loof

 Bakhuizen  VV Heerenveen
 SC Espel  VV Woudsend
 IJVC  SV Ens
 Steenwijker Boys  HJSC
 SVBS ’77  VV EBC