Prachtige zaterdag eindigt zonder resultaat

Het is donderdagavond 6 september rond de klok van half 8. De gehele selectie van HJSC 1 staat in tenue in de opkeamer te mopperen. “Hij zou er toch om half acht zijn,, is de meest gestelde vraag op dat moment. Fotograaf Simon Bleeker zou inderdaad om half acht op ons sportterrein zijn om de nieuwe selectiefoto te maken. Bovendien zouden alle spelers individueel worden gefotografeerd. “Hij is onderweg,, roept Durk van der Gaast enigszins geïrriteerd. Tien voor acht komt eindelijke en Peugeot het terrein oprijden. Er was inmiddels tijd geweest om iedereen vast een positie te geven, dus was de foto vrij rap genomen. En omndankst het lange wachten is het resultaat prachtig geworden. Een professionele elftalfoto van HJSC 1. Na de teamfoto is elke speler ook individueel op de foto gekomen. Deze foto’s zijn te vinden op de teampagina van HJSC 1.

We schuiven een dag op, het is vrijdagochtend 09:00 uur als de eerste vrijwilligers druk aan de slag zijn. Het tegelpad naast het voetbalveld moet opnieuw worden gelegd. Dus vrijdag alle stenen eruit, en zaterdagochtend er weer in. Het was prachtig om te zien hoeveel man er hebben geholpen. Het tegelpad ligt er weer keurig bij. Vrijdagavond op de ledenvergadering waar zo’n 45 man aanwezig waren, werd terecht nogmaals de waardering uitgesproken.

Dan over naar het voetbal. HJSC 1 en 2 speelden bekerwedstrijden tegen TOP’63  en IJVC 3. Fotograaf Gonny de Boer bleef in Hommerts en maakte dus voor de verandering eens foto’s van HJSC 2. HJSC 1 hoopte na het goede resultaat tegen Heeg naar Hommerts te komen met een goed resultaat. Dit slaagde voor geen meter. TOP’63 was zeker in de tweede helft veel te sterk en versloeg het eerste met 4-0. HJSC 2 verloor op eigen veld met 1-2 van IJVC 3 en boekte dus ook geen goed resultaat. Wel stonden jongens als Lammert Wiersma en Jelger de Boer in het veld bij HJSC 2. Weer een prachtige lichting die binnen een twee jaar op de deur gaan kloppen.

Onderstaande vier foto’s uit de wedstrijd TOP’63 1 – HJSC 1 zijn gemaakt door Antje Wiersma. 

Over twee weken moet HJSC 1 geslepen zijn voor de eerste competitiewedstrijd. De ploeg begint meteen met een lastige uitwedstrijd tegen ENS. Zaterdag tegen SSS’68 uit Marsum is het tijd om de puntjes op de i te zetten. De wedstrijd begint om half 3 in Hommerts. HJSC 2 gaat naar Oudega om het op te nemen tegen Oudega 2.

Onderstaande foto’s zijn van de wedstrijd HJSC 2 – IJVC 3, gemaakt door Gonny de Boer.