Pittige thuiswedstrijden voor HJSC 1 en 2, VR1 vrij

Nadat vorige week zaterdag een drukte van belang was met de reünisten, wedstrijden van HJSC 1 en de VR1, en natuurlijk de prachtige verloting, doen we even een stapje terug. Een klein stapje dan want zowel HJSC 1 als HJSC 2 spelen dit weekend thuiswedstrijden.

Maar één jeugdwedstrijd
Om 10:15 is de JO17-1 de enige jeugdwedstrijd van de dag. It Twadde trapt om 12:30 uur af tegen Sleat 2. Daarmee treft HJSC 2, de nummer acht van de ranglijst de nummer vier. Een pittige klus maar HJSC 2 heeft dit seizoen al vaker laten zien van hoger genoteerde ploegen te kunnen winnen.

HJSC 1 wil natuurlijk de zeperd van vorige week wegspoelen. Het was het enige smetje vorige week zaterdag dat HJSC met 0-5 in eigen huis onderuit ging. HJSC speelde slecht en wist zelfs geen enkele kans te creëren. Dat moet beter.

Franeker is de tegenstander. De ploeg die vierde staat en zelfs nog gewoon kampioen kan worden. Het zit bovenin de vierde klasse zo dicht bij elkaar. Koploper Bolsward heeft 39 punten, maar nummer acht Creil-Bant heeft er 30. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen dus er is nog van alles mogelijk.

HJSC wil naar plaats elf
Voor HJSC blijft het doel nog altijd plaats elf. Met die plek ontloop je nacompetitie en blijf je er gewoon in. TOP’63 heeft die positie nu met twee punten meer dan HJSC. NOK en de Walde staan nog onder HJSC maar de verschillen zijn minimaal. We gaan richting een spannend einde van de competitie, nog niets is beslist.

Selectie HJSC tegen Franeker
1. Johan de Boer (K)
2. Erro Hofstra
3. Mark Tesselaar (C)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Herre Bosma
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Piet Jan Nauta
14. Tristan Kouwenhoven
15. Henk Hoekstra
16. Bert Veltman
17. Sander Sijbranda
18. Ramon Raap

Aftrap: 15:00 uur