Pieter Wiersma schiet HJSC naar zege op IJVC

HJSC heeft tegen IJVC een hele belangrijke zege geboekt. In een wedstrijd waar weinig kansen te noteren waren, had HJSC aan één goede aanval genoeg voor de zege. Door de zege blijft HJSC koploper met twee punten voorsprong op sv ENS.

Tientallen supporters van zowel IJVC als HJSC hadden de moeite genomen om in het lentezonnetje naar het sportpark van IJVC te komen.
Zij zagen scheidsrechter Bakker om half 3 fluiten voor het begin van de wedstrijd. IJVC begon sterk in de openingsfase en zette HJSC meteen onder druk.

HJSC had het zichtbaar lastig en de defensie had het zichtbaar moeilijk. IJVC kwam er een aantal keren gevaarlijk doorheen maar werd pas echt gevaarlijk uit corners. Keeper Johan de Boer moest eenmaal echt optreden toen een kopbal uit een corner hard richting goal werd gekopt. Gelukkig kwam de bal recht om de goalie af en kon dus vrij makkelijk worden gestopt. Ook glipte IJVC er aan de rechterkant een aantal keren langs maar ontbrak een goede eindpass of lag Johan de Boer in de weg.

IJVC dacht na een halfuur wel op voorsprong te komen toen de bal net buiten de zestien hard in de korte hoek werd geschoten. Echter ging er buitenspel aan vooraf en werd de goal afgekeurd. HJSC kwam weinig in het stuk voor. Bart van Kalsbeek was wel dicht bij een goal maar zijn kopbal ging rakelings naast de goal van IJVC. Na de goede eerste fase van IJVC kreeg HJSC wel meer controle maar ontbrak het aan goede kansen.

De tweede helft bleef de controle bij HJSC. Er kwam iets meer geduld in de ploeg en IJVC kwam aanvallend niet meer in het stuk voor. Na iets meer dan een uur spelen kwam HJSC op voorsprong. Het was zeker niet zo dat de bezoekers daarvoor een legio aan kansen had gehad, zeker niet. Maar Pieter Wiersma bracht de 0-1 op het scorebord. Een knappe steekpass van Nils de Lange bracht de middenvelder alleen voor de goal. Pieter schoot vervolgens de bal koeltjes achter de kansloze keeper van IJVC

Na de voorsprong van HJSC was IJVC veelal in balbezit. Op zoek naar de gelijkmaker gaf de thuisploeg wel ruimte achterin weg. HJSC counterde een aantal keren gevaarlijk maar wist de score niet te verdubbelen. IJVC was aanvallend dreigend maar ook niet meer dan dat. Een paar corners en wat afvallende ballen zorgde voor wat spanning in de HJSC-defensie, maar ook niet meer dan dat. Nog één keer was IJVC echt gevaarlijk toen een afstandsschot tegen de lat dwarrelde.

HJSC stond in de slotfase onder druk maar trok de zege over de streep. Een hele belangrijke zege in de race om het kampioenschap. Concurrent sv ENS wist ook te winnen waardoor het gat nog steeds twee punten is. De komende twee weken speelt HJSC geen competitiewedstrijden. Op 9 maart hervat HJSC de competitie met een uitduel tegen hekkensluiter EBC.