Onoplettendheid kost HJSC de kop in Menaldum

HJSC 1 heeft het duel tegen Foarut met 1-0 verloren. In de eerste helft scoorde de thuisploeg de enige goal van de wedstrijd door een vrije trap binnen te koppen. Door de zege van Foarut op HJSC zijn zij ook de nieuwe koploper van de competitie.

De thuisploeg begon sterker aan het duel dan HJSC. De eerste fase van de wedstrijd was vrij eentonig met een sterker Foarut dan de aanval zocht. HJSC kreeg de bal amper op de helft van de tegenstander en moest dus veel verdedigend arbeid leveren.

Dat ging vrij goed want echte kansen waren en niet te noteren. Aanvallend kon HJSC ook geen vuist maken want counters kwamen nooit echt uit de verf. Het was dus vrij lang een wedstrijd met het zelfde verhaal. Foarut in de aanval, HJSC tegenhouden en hopen op een goede uitbraak. Dat laatste smoorde vaak al rond de middenlijn.

Toch was er na 30 minuten voetballen een opleving te zien bij HJSC. Het spel verplaatste zich iets meer naar de helft van Foarut waardoor HJSC iets meer op adem kon komen en ook daadwerkelijk kon gaan aanvallen. Helaas was het niet veel later dat Foarut op voorsprong kwam. Een scherp aangesneden vrije trap werd binnen gekopt en doelman Johan was kansloos.

In de tweede helft duurde het tot ongeveer minuut 70 voordat HJSC echt de betere ploeg werd. Foarut kwam er maar niet doorheen en HJSC ging op jacht naar minimaal een punt. Zo dominant Foarut de eerste helft was, zo was HJSC het in de slotfase van de wedstrijd.

De grootste kans was voor Jelger de Boer die in minuut 90 met een droge schuiver de vingertoppen van de doelman vond. En een minuut later ging een schot vanaf randje zestien net over de goal. Zo was HJSC echt nog een dichtbij een punt in Menaldum.

Een beetje een zure smaak overheerste er dan ook na afloop. Weinig weggegeven maar toch één moment van onoplettendheid wat de kop kost. Het is niet anders, er staat weer een hele belangrijke week op het programma dus de koppen moeten vooruit.

Dinsdag 22 maart treft HJSC op het eigen sportpark Top’63. Zaterdag 26 maart komt Tollebeek naar Hommerts.