Onnodig lastige middag voor HJSC in Nij Beets

HJSC heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Tegen laagvlieger Blue Boys maakte HJSC het zich lastiger dan nodig en kon pas in de tweede helft afstand nemen. Het werd uiteindelijk 3-1 voor HJSC en het miste ook nog een penalty vlak voor tijd.

HJSC kan al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen
Net als vorige week was de wind weer behoorlijk aanwezig. Dit in combinatie met het zeer zachte veld maakte het er allemaal niet makkelijker op. Maar daar hebben beide ploegen natuurlijk last van. HJSC begon met de wind in de rug en liet meteen blijken dat het niet voor een puntje naar Nij Beets was afgereisd. De eerste beste aanval zou al een goal moeten zijn, helaas wist Ramon Raap de bal hoog over de goal te maaien.

HJSC bleef stug verder gaan met het creëren van kansen. Ook buitenspeler Justin Boonstra was lekker op dreef en genoot veel vrijheid aan de linkerkant. Tegenstander Blue Boys ging zoals verwacht aan de haal met de lange bal. De defensie van HJSC stond vrij hoog dus was het doel om de bal hier overheen te krijgen. Dat slaagde soms wel maar vervolgens kon HJSC de dreiging snel neutraliseren.

Binnen een kwartier kwam HJSC wel op voorsprong toen het een penalty kreeg. Centrale verdediger Mark Jaarsma schoot de bal feilloos tegen de touwen en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Blue Boys bijt iets meer van zich af na de 1-0
Na de voorsprong van HJSC leek het een makkelijke middag te worden. HJSC was voetballend gewoon beter en kon de counters van de thuisploeg vaak snel onschadelijk maken. Toch overkwam HJSC het dat het steeds meer de bal aan de tegenstander liet. In plaats van zelf de regie in handen te houden was het Blue Boys dat meer en meer richting de goal van HJSC trok. Een aantal corners leverde dat op voor de thuisploeg maar dat was nog zonder gevaar. De 1-1 viel uiteindelijk toen de bal door HJSC niet uit de eigen zestienmeter verwerkt kon worden. Er leek trouwens een overtreding op Jelger de Boer gemaakt te worden maar dat werd verworpen door de leidsman. Maar de bal belande voor de voeten van de aanvaller van Blue Boys die hard raak schoot en Johan de Boer kansloos liet.

HJSC pakt het heft weer in handen na de gelijkmaker
Na de onnodige gelijkmaker pakte HJSC het wel weer goed op. Voetballend was HJSC weer de bovenliggende partij en mondjesmaat werden ook weer kansen gecreëerd. HJSC kreeg een hoop corners mee wat natuurlijk altijd voor het nodige gevaar zorgt. De 1-2 voor HJSC viel ook uit een corner toen een afgeslagen bal voor de voeten van Bert Veltman belande. Met een soort van pirouette schoot hij de bal hard binnen en zorgde zo voor nieuwe voorsprong voor HJSC. Dat was ook de ruststand.

HJSC slordig in de tweede helft
Met de wind in het gezicht begon HJSC aan de tweede helft. Zo bepalend als vorige week was de wind gelukkig niet. Alleen lange hoge ballen kwamen niet heel erg ver. In eerste instantie leek HJSC snel alweer de controle te hebben maar dat verloor het zelf een beetje. Een aantal slechte passes, terugspeelballen en miscommunicatie hielpen de thuisploeg in het zadel. Het was echt even een korte tijd overleven.

Dat overleven slaagde en HJSC pakte rond minuut 70 de draad wel weer op. Gesteund door de nieuwe krachten binnen de lijnen werd de jacht op de derde goal gezocht. Ramon Raap was uiteindelijk de man die deze goal voor zijn rekening nam. Hij schoot de bal vanaf randje zestien snoeihard in de hoek en verzekerde zo de drie punten. HJSC kreeg ook nog een tweede penalty maar die wist de doelman te keren.

Zondag bekerwedstrijd in Hommerts
Soepel ging het allemaal zeker niet maar een nieuwe driepunter is een feit. Komend weekend dus geen competitievoetbal maar de knock-out van het bekertoernooi. HJSC zal voor het eerst in de historie een wedstrijd op zondag gaan afwerken. Daarover werd voorzitter Jenne IJbema al door het Friesch Dagblad over gebeld. 

Het zal een bijzondere zondag in Hommerts gaan worden als het duel met Oerterp om 14:00 uur wordt afgetrapt. Wellicht kan HJSC voor een kleine stunt gaan zorgen tegen de zondag-derdeklasser.

Uitslagen van dit weekend

Bakhuizen UDIROS 2 – 3
SV Hielpen SV NOK 1 – 2
VV Arum RKO 4 – 3
VV Blue Boys HJSC 1 – 3
VV Woudsend SV Mulier 1 – 1
LSC 1890 TOP ’63 2 – 3