Nipte zege voor de HJSC VR1 bij seizoensouverture

Na drie bekerwedstrijden, die gebruikt werden als oefenwedstrijden was het tijd om de competitie in te gaan. Nu moest het wel even anders dan in de beker, want de bekerwedstrijden gingen niet al te goed…. Enfin, het bekeravontuur konden we afsluiten en vol goede moed de competitie in gaan. Hiervoor reisden we af naar Oldemarkt.

Vorig seizoen hebben we al eens tegen deze ploeg gespeeld, wat een pittige wedstrijd was, dus we zouden het niet gemakkelijk krijgen. Met 3 wissels, een wonder voor ons team de laatste tijd, konden we fris aan de wedstrijd beginnen. Ons doel: geen enkels breken op dit knollenveld.

Een gelijk begin
We begonnen de wedstrijd gelijk op. Oldemarkt kreeg kansen, maar ook wij kregen waren niet kansloos. Vaak kwamen de laatste passes net niet aan, waardoor we niet tot scoren kwamen. Wel werd er op het midden mooi gecombineerd met Irma en Michelle. Ook achterin mochten wij niet klagen, want Marijke was fel in de duels en Ymkje stond er kort op. Halverwege de wedstrijd wisselden we naar onze wedstrijdbal, vanwege een kapotte ballenpomp en allemaal lege ballen. Met onze balwegwerkingen, ontpopte Sacha zich tot een echt ballenmeisje. Haar conditietraining heeft ze hier wel meegehad.  De eerste helft ging gelijk op en in de rust stond de brilstand er nog op. Na een rust in de schaduw op het veld met de nodige veel-te-zoete limonade en een dextro konden we daarna weer vol goede moed aan de tweede helft beginnen.

De gevreesde eerste vijf minuten
Waar we normaal moeten uitkijken dat wij het niet weggeven in de eerste vijf minuten van de tweede helft, scoorden we tweemaal in die tijd! Irma kreeg een bal in de diepte, waarna ze de keepster voorbij speelde en voor kon geven op Michelle. Die deze eenvoudig binnentikte. Bij de tweede goal probeerde Michelle met links de bal in een hoekje te plaatsen. De keepster van Oldemarkt kreeg er nog een handje tegenaan, maar dit was niet genoeg om Irma tegen te houden. Irma stond op de juiste plaats en schoot de 0-2 binnen. Hierna kwam het beeld van de eerste helft weer terug. Jenny moest nog een peer keer goed ingrijpen.

Toch nog een beetje stressvoetbal…
Toch kregen we bij de 1-2 tegen bij een corner. De vleugelaanvalster speelde 3 man uit en tikte binnen. Na de drinkpauze moesten we er nog even tegenaan. Met ongeveer nog een kwartier te spelen gaf Myrthe een steekbal op Irma, die hierdoor de diepte mee werd ingestuurd. Irma speelde de keepster weer voorbij en gaf voor op Michelle die wederom binnen kon schieten. Met nog ongeveer 5 minuten te gaan kregen we de 2-3 tegen na een counter. Daarna begonnen we te stressvoetballen, omdat we de winst niet uit handen wilden laten glijden. Dit resulteert bij ons vaak in slecht voetbal, waar de tegenpartij vaak nog meer kansen krijgt… Gelukkig konden we ons de laatste minuten nog staande houden en bleef het 2-3.

Wij zoeken:
Wij zoeken na deze wedstrijd een nieuwe schoenensponsor, aangezien deze wedstrijd twee paar schoenen gesneuveld zijn op dit knollenveld. Een extra rol ductape is ook altijd welkom. Wel zoeken we serieus naar nieuwe teamgenoten! Ken jij iemand waarvan je denkt, die vindt voetbal misschien wel leuk. Of ben je juist zelf diegene? Stuur een berichtje naar Ilona of check onze insta, want dan kun je altijd meetrainen om te kijken of het wat voor je is!

Vooruitkijken
Voor nu kijken we uit naar komende zaterdag! Dan spelen wij de derby tegen Oudega thuis in Hommerts om 12:30! Daarna is de derby van HJSC 2 tegen Woudsend! Een echte derbyday dus in Hommerts! Hopelijk zien wij jullie dan!