Michelle Hoekstra maakt vijf goals tegen Bolsward

Na twee weken geen wedstrijd te hebben gehad, mochten we eindelijk weer. We speelden tegen de nummer vier van de competitie, Bolsward. Een beetje gespannen gingen we de kleedkamer in.

Voor het eerst waren we voor het afgesproken tijdstip omgekleed. Timo, als voormalig militair, kon trots op ons zijn. We stonden als militairen klaar. Hij hield zijn praatje met de inmiddels bekende zin “Nog 8 keer winnen en dan staan we op de kar.” Tijdens de warming-up waren we nog niet gefocust, dus vlak voor de wedstrijd moest de knop om. Nog even de box in en we waren klaar voor de strijd. Zonder strijd immers geen overwinning.

Bolsward begon met de aftrap. Na een rommelige start had Bolsward een mooie actie. Wij hadden nog niet echt een kans gehad toen Marijke mocht de bal in mocht gooien. Ze gooide Michelle mooi in de voeten aan. Michelle kon draaien, passeerde een paar man en knalde de bal in het goal. Daar was het eerste doelpunt, voorsprong voor HJSC. Bolsward probeerde kansen te creëren, maar daar was Ymkje, als slot op de deur, ijzersterk. Er kwam ook geen bal bij Chantal langs! Wij gingen wat minder spelen, passes kwamen niet altijd niet meer aan.

We bleven voor elkaar gaan, zo kwamen we langzaam weer in ons spel. Vlak voor de rust kreeg Martynke de bal in de hoek door een lange pass van Isa. Martynke gaf hem voor op Michelle, Michelle schoot hard tegen de keepster aan. In de rebound knalde de de bal in de rechterhoek. 2-0 voor HJSC! Opgelucht gingen we de rust in. De coaches waren best tevreden. Met een paar tips stapten we het veld weer op.

Begin tweede helft kreeg Bolsward een paar mooie kansen, zonder resultaat. Na een kans van Bolsward schoot Isa de bal weg bij ons 16-metergebied. Ze bereikte met de lange bal Irma. Irma nam de bal mee, speelde 2 man uit door haar snelheid en gaf de bal met links voor op Michelle. Michelle kon op haar beurt, haar vrouw uitkappen en de bal binnen knallen. Haar hattrick was compleet. We waren de betere ploeg en tikten mooi over. Bolsward kreeg kleine kansen, maar Corry hoefde niet hard in te grijpen. Halverwege de tweede helft werd Irma na een mooie actie bij de 16-meterlijn neergehaald, de scheids wilde hier alleen niets van weten. Irma ging het duel ook aan.

Niet eens 5 minuten later werd Irma weer onder uitgehaald. Deze keer werd er wel een penalty gegeven. Michelle schoot de penalty beheerst in de linkerhoek. Irma was het bokje deze wedstrijd, want de dames van Bolsward deelden flinke tikken uit aan Irma. Een paar minuten later werd er weer een penalty gegeven, omdat Irma door Bolsward weer werd neergehaald. Michelle knalde ook deze binnen en haar teller van deze middag kwam op 5 te staan. Ondanks een paar kleine kansen die we nog creëerden eindige de stand op 5-0.

Tevreden maar tegelijk ook kritisch, kijken we terug op deze wedstrijd. Volgende week hebben we een uitwedstrijd tegen Koudum. Maar eerst is het tijd voor de derde helft!