Deze mannen moeten het doen tegen SV Mulier

Vanmiddag om half 3 is het eindelijk zo ver. HJSC 1 speelt dan de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Mulier uit Witmarsum. Het is behoorlijk lang geleden dat beide ploegen elkaar voor het laatst troffen. Drie seizoenen achter elkaar zaten HJSC en Mulier bij elkaar in de competitie. Dit begon in het seizoen 1986/1987 en eindigde in het seizoen 1989/1990. Van de zes ontmoetingen won HJSC er twee, verloor het er drie en werd het dus één keer gelijk. Statistieken waar we nu weinig aan hebben maar altijd leuk om er even bij te pakken.

HJSC reist met 16 spelers af naar Witmarsum. Lex Potma en Bart van Kalsbeek keren weer terug in de selectie. Of beide heren 90 minuten kunnen maken is nog onzeker. Wel zeker is dat keeper Johan de Boer dit seizoen niet meer in actie komt. Vorige week werd hij al uitstekend vervangen door Lars Palyama en die zal ook vanmiddag onder de lat staan bij HJSC.

Dat Mulier een moeilijk seizoen achter de rug heeft is weinig nieuws. Ander had de ploeg natuurlijk geen nacompetitievoetbal hoeven spelen. In 4B Zaterdag eindigde Mulier op voorlaatste plaats met slechts twee punten meer dan degradant vv Beetgum. Met slechts 16 doelpunten voor was het ook voor de topscoorder een karig seizoen. Topscoorder van der Wei wist slechts drie keer het net te vinden afgelopen competitiejaar. Maar goed, cijfers zeggen niet alles en nacompetitiewedstrijden zijn zoals ze dat zeggen “wedstrijden op zich”. We zullen het vanmiddag beleven op het kunstgrasveld in Witmarsum. De selectie hoopt op veel steun vanuit Hommerts-Jutrijp.

Geen vervoer maar toch naar Witmarsum? Klik dan hier.

SV Mulier – v.v.H.J.S.C.
Sportpark it Fliet, Witmarsum
Scheidsrechter: A.Blijker
Grensrechter 1: D.H. de Jong
Grensrechter 2: K. Rozema

Selectie v.v.H.J.S.C.
Lars Palyama (K)
Erro Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Nils de Lange
Lex Potma
Toussaint Boonstra
Pieter Wiersma
Tristan Kouwenhoven
Henk Sijbranda
Bart van Kalsbeek
Sander Sijbranda
Justin Boonstra
Wiebe Jelle van der Hoek
Piet Jan Nauta
Jetze Wiersma
Thomas Bethlehem