Kansloze nederlaag voor HJSC tegen Creil-Bant

Na drie gelijke spelen heeft HJSC haar eerste nederlaag na de winterstop geleden. In Creil werd met 4-0 verloren van Creil-Bant.

Het was puzzelen geblazen voor trainer Pope Leffring. Een aantal spelers waren door diverse redenen afwezig in Creil. Het geluk was dat de JO19 vrij was en zodoende Jelger de Boer en Herre Bosma aan konden sluiten bij de a-selectie. Eerstgenoemde startte in de basis op het middenveld.

Afgelopen donderdag is er met de selectie uitgebreid gesproken over de tactiek tegen Creil-Bant. Aan het plan lag het ook zeker niet, de uitvoering was gewoon vrij matig te noemen. Het eerste halfuur ging vrij aardig. HJSC had de wedstrijd redelijk onder controle en bleef gemakkelijk op de been. Het leek dan ook de rust te gaan halen met een 0-0 stand. Voorin creëerde het zelf weinig tot niets, maar achterin stond het tot minuut 38 prima.

Want vlak voor rust ging het in korte tijd twee keer mis. Bij de eerste goal stond de defensie niet goed in positie en een minuut later vlak na de aftrap was het wederom raak voor de thuisploeg. Tweemaal stond HJSC achterin niet goed waardoor Creil-Bant keihard toe kon slaan.

In de rust wisselde HJSC tweemaal. Jarno Hofstra en Wiebe Jelle kwamen in de ploeg voor Thomas Bethlehem en Tristan Kouwenhoven. Maar zo slecht HJSC de eerste helft eindigde, zo slecht startte het de tweede helft. Na 56 minuten voetballen stond er al 4-0 op het scorebord. Het leek dus een hele lange en vervelende middag te gaan worden.

Dat werd het ook wel, alleen kreeg HJSC in het restant geen goals meer tegen. Mede door een aantal goede reddingen van Johan de Boer bleef de 4-0 stand op het bord staan. Zelf wist HJSC helemaal niets klaar te spelen en waren er eigenlijk geen noemenswaardige kansen te noteren. De komende twee weken is het eerste elftal vrij en kan het zich dus volledig focussen op de volgende wedstrijd op 7 maart. Dan komt SC Franeker naar Hommerts.

Creil-Bant – HJSC 4-0 (2-0)
HJSC: Johan (K), Thomas, Erro, Mark (C), Lex, Jelger, Pieter, Tristan, Toussaint, Marko, Sander en Pieter.
Op de bank begonnen: Wiebe Jelle, Jarno, Herre en Lars (K).