HJSC wint moddergevecht in Woudsend

HJSC heeft dinsdagavond met 1-2 gewonnen van Woudsend. Na een 1-1 ruststand (doelpunt Jelger de Boer) viel de winnende treffer van Ramon Raap pas in blessuretijd. Het werd een ware slijtageslag waar HJSC de grootst mogelijke moeite had om Woudsend af te schudden.

Op het trainingsveld van Woudsend werd om 19.30 uur afgetrapt. Niet op het hoofdveld want daar is geen verlichting. Het veld zag er niet eens zo slecht uit bij de aftrap, maar dat veranderde heel erg snel gedurende de wedstrijd. De regen viel met bakken naar beneden, dat in combinatie met een harde wind waren de omstandigheden alles behalve ideaal. Maar daar hadden beide ploegen uiteraard last van.

Met Erro Hofstra in het doel begon HJSC volle bak tegen de wind in. Dat maakte het lastig om tot kansen te komen. De thuisploeg loerde ondertussen op de counter maar kon weinig gevaar stichten. HJSC voetbalde geduldig, ook met de wetenschap dat het in de tweede helft de wind in de rug zou hebben. Vaak werd geprobeerd via het middenveld te voetballen maar vaak smoorde de bal snel en konden ook de buitenspelers niet goed worden bereikt.

HJSC oogde wat statisch want veel beweging zat er niet in de ploeg. Dat maakte ook dat de defensie van HJSC de bal niet goed kwijt kon. Slechts een enkele keer kwam HJSC er gevaarlijk uit en kon het gevaarlijk worden voor de goal van de thuisploeg. Maar de pogingen die HJSC produceerde brachten geen directe dreiging.

Twee goals voor de pauze
De wedstrijd kabbelde voort richting de thee. De witte kalklijnen waren door de vele regenval al helemaal uitgelopen en ook de doelgebieden waren inmiddels een compleet modderbad. Dat werd in de tweede helft nog veel erger. Toch zat het venijn van de eerste helft hem in de staart. Jelger de Boer kopte HJSC vlak voor de rust naar een toch verdiende voorsprong. Dus HJSC leek op voorsprong de rust in te gaan. Helaas bracht een van richting veranderende bal uit een voorzet toch de eerste grote kans van Woudsend teweeg. En dat betekende gelijk de 1-1 en tevens rust.

Eenrichtingsverkeer in de tweede helft
Het was wel duidelijk dat HJSC iets meer moest brengen in de tweede helft. Dat lukte ook wel maar van echt voetbal was bijna niet meer te spreken. Dat had niet eens zoveel met HJSC te maken maar meer met de conditie van het veld. Woudsend creëerde de gehele tweede helft helemaal niets dus was het aan HJSC om dat doelpunt te maken. Het werd een enorme puzzel die pas vlak voor tijd opgelost kon worden.