HJSC VR1 zet goede lijn door tegen BMJ

Zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen BMJ op het programma. Na de goede wedstrijd tegen Beetgum wilden we deze lijn doorzetten. We hadden een andere opstelling, want de coaches wilden proberen 1-op-1 te gaan spelen. Met veel publiek aan de kant begonnen we de wedstrijd. BMJ kreeg al vrij snel een kans, deze ging naast. De eerste helft was vooral chaotisch vanaf onze kant.

We speelden met 4 man voorin, maar dit zorgde ervoor dat we erg zoekende waren op het moment dat BMJ in de aanval kwam. De wedstrijd ging van kant naar kant, maar BMJ kreeg de meeste kansen. We hebben wel geluk gehad dat BMJ niet op voorsprong kwam. Corry had een paar hele mooie reddingen en zo hield ze ons op de been.  Wij kregen ook wel kansen, maar deze gingen er steeds niet in. Vlak voor rust kon Berit mooi de bal meegeven aan Irma in de counter en Irma schoot deze bal mooi in de touwen. We gingen rusten met een 0-1 voorsprong.

In de rust werd besloten dat we weer 4-3-3 gingen spelen, dit vonden we allemaal veel fijner! De tweede helft begonnen we ook beter, verdedigend stonden we nu beter opgesteld. Na ongeveer 10 minuten spelen kreeg Irma een hoge bal bij de middenlijn en ze kon deze bal mooi meenemen. Met volle snelheid ging ze naar het doel, maar ze werd net voor het 16-metergebied onderuit gehaald.

We kregen een vrije trap, maar deze ging er helaas niet in. Iets later kreeg Isa de bal en ze passeerde 2 man met de bal. Bij de achterlijn passte ze de bal naar Berit. Berit draaide bij haar man weg en ze kon de bal terugleggen voor Mariëlle. Mariëlle schoot de bal in de rechterhoek. We stonden 2-0 voor. Niet veel later werd het ook weer 3-0. Irma schoot de bal van afstand mooi over de keeper heen. In de laatste 10 minuten ging BMJ met 4 aanvallers spelen, toen kregen wij het iets moeilijker en 5 minuten voor tijd schoot één van BMJ de bal vanaf de 16 in de rechterbovenhoek, waar Corry niet meer bij kon.

Zo eindigde de wedstrijd met een stand van 3-1. Dit zorgt ervoor dat we één plekje gestegen zijn in de competitie en nu 3e staan.