HJSC VR1 na penaltythriller door in de beker

Met het gevoel van “we gaan gewoon lekker voetballen en we zijn wel waar we komen” begonnen we aan de wedstrijd. Het masterplan van de coaches leek eerst in het water te vallen, want meteen na de aftrap kregen we de 1-0 tegen. De opdracht was gewoon door blijven voetballen en voor elkaar blijven gaan. In het begin speelde Beetgum vooral op onze helft. We kregen steeds beter door hoe ze stonden en we begonnen beetje bij beetje beter te voetballen. Zo kregen we kleine kansjes, maar deze gingen er niet in. We gingen rusten met een 1-0 achterstand.

Timo was best tevreden over de eerste helft en in plaats van het 4-4-2 systeem gingen we 4-3-3 spelen. We gingen vol goede moed de tweede helft in. Deze begonnen we ook echt goed, want Irma’s mooie voorzet kwam op de lat en Michelle schoot de rebound hard binnen! Het was 1-1! De tweede helft was best spannend, want Beetgum kreeg ook kansen. Halverwege de tweede helft kwam Irma in duel met de achterste man van Beetgum. Irma gaf haar een beuk, de achterste man van Beetgum wou dit terug doen, maar Irma was haar te slim af en kon nog net blijven staan. Ze schoot de bal mooi langs de keeper in het linkerzijnet binnen. Met nog ruim 20 minuten te spelen stonden we gewoon 1-2 voor. 10 minuten voor tijd kregen we de 2-2 tegen door een te zwakke omschakeling van ons.

De spanning was niet goed voor de harten van de coaches, want er kwamen nog kansen van beide ploegen, maar deze gingen er niet meer in. De eindstand was 2-2. Tijd voor penalty’s. De spanning was in het team om te snijden. We stonden eerst 3-1 voor in de penalty’s, maar toen misten we 2 keer. De druk kwam op de 6e penalty. Deze ging er in en dus moesten we wachten op de penalty van Beetgum. Corry hield deze penalty tegen, wat betekende dat wij door waren naar de volgende ronde van de beker!  Corry had 2 penalty’s tegen gehouden en 1 ging op de paal. De penalty-scoorders waren Michelle, Mariëlle, Berit en Isa. In de kleedkamer vierden wij nog even feest en stond het HJSC-lied al snel op.

Het zelfvertrouwen heeft wel een boost gekregen, door te winnen van een 4e klasser, die in de competitie eerste staat! Volgende week mogen we thuis tegen BMJ, aanvang 12:30 uur; maar eerst….de derde helft!!