HJSC VR1 ook op dreef tegen Harlingen

Zaterdag 5 februari mochten wij, onze tweede wedstrijd na de winterstop, thuis tegen Harlingen spelen. De vorige wedstrijd tegen deze ploeg speelden we 2-2 en om kans te maken op de kampioenstitel dit seizoen, moesten wij deze keer winnen. Dus vol goede moed en met hier en daar wat zenuwen zaten we omgekleed in de kleedkamer, nadat we met onze nieuwe, enorme muziekbox ‘Lang zal ze leven’ voor Sacha hadden gezongen, naar Timo te luisteren.

Timo had ons echter eerst wel wat in verwarring gebracht, want onze opstelling stond bij binnenkomst al opgeschreven, maar wij telden maar 10 man op het bord! Dit werd snel gecorrigeerd met een gedeeltelijke nieuwe, ijzersterke opstelling waarmee we deze wedstijd zouden beginnen. Van Timo moesten we dit seizoen, na de winst van vorige week, nog maar even 10 keer winnen. En aangezien de vorige keer een gelijkspel was, moesten we ditmaal een extra stapje bij zetten om de drie punten te pakken.

Tijdens het inspelen kregen we extra moed door de muziek uit eigen box, deze box had zelfs discolichten! Daarnaast merkten wij op dat er een officiële scheidsrechter was, die onze spelerskaarten netjes controleerde.

Om 12:30 was de aftrap en om 12:31 stonden wij al 1-0 voor door een voorzet van Irma en de goal van Michelle! Dat was zeer fijn en zorgde voor extra moed. Na vele kansen van ons kreeg Harlingen na een halfuur hun kans. De bal belandde bij ons doel en door wat gefrommel bij Harlingen viel de bal toch bij ons in het net. En zo gingen we met een tussenstand van 1-1 de kleedkamer in.

Na een goede peptalk van Timo, Toussaint en Nynke gingen we weer van start en hoopten we nu meer over te spelen om zo de bal in de ploeg te houden en uiteindelijk te scoren. De peptalk werkte en al snel stonden we weer 2-1 voor door een goal vanuit een vrije trap. De vrije trap werd genomen door Ilona, de bal belandde in Jenny’s voeten en die schoot hem er zo in! Ook hadden we nu de wind mee, wat enorm hielp.

In de 65ste minuut werd Irma onderuit gehaald en kregen we net buiten het zestienmetergebied een vrije trap. Deze werd door Michelle genomen, maar ging helaas naast. Rond de zeventigste minuut gaf Irma een voorzet aan Jenny, die vervolgens de 3-1 scoorde.

We hielden druk op Harlingen en Michelle kwam alleen op de goal af. Helaas ging haar snoeiharde schot net naast.

In het laatste kwartier kwam de bal nogmaals voor het goal van de tegenstander, vanuit een hoekschop van Irma. Onder andere Sacha stond voor het goal en die zag hem zo het goal in verdwijnen door geklungel van Harlingen.

Met een eindstand van 4-1 liepen we blij en enthousiast terug naar de kleedkamer, wederom drie punten binnen! Volgende week spelen we thuis tegen de nummer 9, Beetgum. Supporters zijn van harte welkom!