HJSC VR1 komen uitstekend de winterstop uit

De eerste wedstrijd na de winterstop werd gespeeld tegen S.V. Mulier VR1 in Witmarsum.

Zaterdag 29 januari verzamelden we om 10:30 bij dorpshuis ‘Oan it Far’ en reden we gezamenlijk met frisse moed naar Witmarsum. Eenmaal in de box kregen we 15 minuten van Timo om om te kleden en zouden we daarna de opstelling bespreken.

Timo had een aantal punten op papier geschreven, die we goed in onze oren moesten knopen. Timo zijn boodschap was duidelijk: We willen aan het einde van dit seizoen nog steeds bovenaan staan, het enige wat we daarvoor hoeven te doen is 11 keer winnen en dat begint vandaag! En nu met zijn allen het veld op voor een goede warming-up.

Om 11:55 hoorden we over het veld ‘HJSC box!’, we kregen in de box nog een laatste peptalk van Timo en Toussaint en waren klaar voor de strijd.

Om 12:00 klonk het fluitsignaal en begon de wedstrijd. Wij waren meteen veel aan de bal en speelden goed over. In de 7e minuut was Irma aan de bal en sprintte richting het goal, ze ging twee vrouwen voorbij en haalde op de 16 meter lijn uit, helaas belande de bal in het zijnet. We bleven goed druk zetten en in de 10e minuut kreeg Michelle de bal in de voeten aangespeeld en haalde uit, goal! Daar was de 0-1.

Niet veel later in de 15e minuut kreeg Berit de bal aangespeeld, draaide zichzelf vrij en schoot op doel, ook deze was raak! De rest van de tweede helft kregen wij nog veel kansen maar deze werden niet benut. Ook S.V. Mulier kreeg nog een aantal kansen, maar Corry liet geen enkele bal haar doel in rollen. Met een 0-2 tussenstand gingen we dan ook de box in.

Timo was niet ontevreden, maar er werden te veel kansen niet benut. Iedereen wist wat haar te doen stond en was klaar voor de tweede helft.

De tweede helft begonnen we sterk en creëerden we veel kansen, maar ze gingen er niet in. In de 60ste minuut kreeg Michelle de bal in de voeten gespeeld van Isa, Michelle ging 2 vrouwen voorbij en schoot de bal in de rechterhoek, daar was eindelijk de 0-3. IN de 70ste minuut was Sacha aan de bal en speelde de bal naar Michelle, Sacha sprintte richting het goal en kreeg de bal teruggespeeld door Michelle. Sacha haalde uit en de bal viel in het net, 0-4. Na de 0-4, begonnen wij slechter te spelen en Mulier sterker. Ze kwamen een aantal keer gevaarlijk dicht bij ons goal.

In de 85ste minuut kwam de spits van S.V. Mulier erg dichtbij en greep onze verdediging in, net iets te hard en binnen de 16 meter, dus S.V. Mulier kreeg een penalty. Corry stond op scherp en de penalty werd genomen, de bal ging over het doel. Zo eindigde de wedstrijd in 0-4.

Blij en enthousiast liepen we richting de box, waar een tevreden Timo stond. De eerste drie punten na de winterstop waren binnen! Dit werd dan ook goed gevierd in de derde helft!

Volgende week spelen we tegen de nummer 6 FC Harlingen VR1.