HJSC vecht zich naar punt tegen Bolsward

HJSC 1 heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan de ontmoeting met koploper Bolsward. Op bijna leeg Sportpark Oan it Far werd het 3-3.

Voor de ramen in het dorpshuis, achter het hek of gewoon voor de televisie. De wedstrijd kon door belangstellenden gewoon worden gevolgd. Via YouTube werd de wedstrijd live gestreamd. Toch een manier om in deze vervelende tijd het wel en wee van HJSC te kunnen volgen.

HJSC begon het duel wederom met vijf defensief ingestelde spelers. Uiteraard om het makkelijk scorende Bolsward een halt toe te roepen. Justin Boonstra begon voorin voor het eerst weer in de basis na blessureleed. De intenties waren na het eerste fluitsignaal meteen duidelijk. Bolsward gaf vrijwel direct pressie naar voren en HJSC kwam onder druk te staan.

Bolsward stond heel hoog en dat gaf natuurlijk ruimte achter de defensie. Al binnen zes minuten, bij de eerste beste counter van HJSC lag de bal in het net. Pijlsnel als hij nog steeds is vloog Justin vanaf de linkerkant richting de goal en verschalkte de doelman van de gasten, 1-0.

Aan het wedstrijdbeeld veranderde uiteraard weinig. Het werd vooral tegenhouden maar veel grote kansen wist Bolsward niet te creëren. Het blok achterin stond prima en kon het gevaar redelijk makkelijk neutraliseren.

Het was wel ontzettend zuur dat Bolsward in vrij korte tijd de 1-1 en de 1-2 wist te maken. Zeker omdat Bert Veltman eerst nog dichtbij de 2-0 was, maar hij wist niet te scoren, ook de rebound van Jelger de Boer ging er niet in. Maar Bolsward wist binnen tien minuten hun achterstand om te bouwen in een voorsprong. Eerst werd een afstandsschot door Mark Tesselaar getoucheerd waardoor doelman Johan de Boer kansloos was. En tien minuten later krulde een vrije trap strak in de kruising. De overtraining vooraf kan ook makkelijk worden neergezet als een schwalbe, maar daar dacht de leidsman anders over.

HJSC toonde veerkracht en scoorde vrijwel meteen de gelijkmaker. Een snoeiharde pegel van Jelger vloog met de wind mee strak in het dak van de goal. En het werd nog mooier toen Bart van Kalsbeek HJSC vlak voor rust naar 3-2 kopte na een afgemeten vrije trap van Bert. Genoeg te beleven in de eerste helft, maar er stond nog een hele zware tweede te wachten. Mede omdat verdedigers Lex Potma en Mark Tesselaar al tegen geel waren aangelopen.

De tweede helft werd er een van tegenhouden, precies zoals verwacht. Afgezien van wat standaardsituaties, twee buitenspeldoelpunten en wat afstandsschoten, stond het achterin als een blok. Toch weet je dat een ploeg als Bolsward altijd dat ene gaatje gaat vinden en dat gebeurde. Een klein moment van onoplettendheid en te kort dekken gaf een speler van Bolsward de gelegenheid om net buiten de zestien de bal in de verre hoek te krullen.

Nog 25 minuten waren er nog te spelen. Onder het kunstlicht gaf HJSC alles. Het kwam er zelf niet meer uit maar bleef wel gedisciplineerd spelen. Ook op het gebied van praten en coaching was het zaterdagmiddag uitstekend te noemen.

De opluchting en de vreugde was groot toen de scheidsrechter voor de laatste maal floot. Een prachtig punt tegen de koploper. De twee kratten bier na afloop in de kleedkamer waren dik verdiend.

Zaterdag speelt HJSC in Sexbierum tegen middenmoter AVC.