HJSC komt net tekort tegen hoogvlieger Sleat

HJSC is er zaterdag net niet in geslaagd om een resultaat te boeken op bezoek bij kampioenskandidaat Sleat. In Sloten verloor de ploeg van Thomas Graven en Auke Piet van der Hoek nipt met 2-1.

Zeker na rust kon het duel alle kanten op, maar het was de aanvallende individuele klasse bij de thuisploeg die uiteindelijk doorslaggevend bleek. Geen loon naar werken voor HJSC, dat wel met een goed gevoel een cruciale week ingaat met twee thuisduels tegen directe concurrenten. Dinsdag komt TOP’63 op bezoek, zaterdag ontvangen we NOK.

Ieder punt in Sloten zou als bonus opgeschreven zijn. De thuisploeg draait lekker mee in de top van 4A en heeft over scorend vermogen niets te klagen. Iets waar HJSC dit seizoen meer moeite mee heeft. Gesteund door de 0-2 zege op Bant van een week eerder, werden er toch kansen geroken.

De start had niet slechter kunnen zijn voor HJSC. Terwijl het elftal nog zoekende was naar hoe te staan in verdedigend opzicht, werd een indraaiende voorzet bij de tweede paal binnengetikt door Justin Bijstra. Met slechts drie minuten op de klok, ging het thuispubliek van Sleat er eens lekker voor zitten in een stralend voorjaarszonnetje.

Maar HJSC knokte zich terug in de wedstrijd. Met iets meer fortuin had Lammert Wiersma een voorzet van Justin Boonstra zomaar binnen kunnen lopen en had Piet Jan Nauta uit een voorzet van Bart van Kalsbeek nog voor rust de score gelijk kunnen trekken. Dat lukte net niet. Aan de overzijde was er de constante druk van Sleat, maar Johan de Boer hoefde voor rust maar één keer serieus in actie te komen om de 2-0 te voorkomen.

Na rust kreeg HJSC iets meer ruimte en kon er meer aan aanvallen gedacht worden. Dit resulteerde al snel in een fraaie gelijkmaker van Jelger de Boer, op aangeven van Lammert Wiersma. Een dropkick vanaf de rand van het strafschopgebied werd kiezelhard in de benedenhoek gestreept langs de kansloze doelman.

Piet Jan Nauta bood Justin Boonstra twintig minuten voor tijd de grootste kans op een voorsprong van HJSC, maar goed keeperswerk aan de kant van Sleat voorkwam de 1-2. Vijf minuten later was het opnieuw een indraaiende voorzet die tussen twee verdedigers van HJSC precies op het hoofd van Kellen Cattell viel, die Sleat op voorsprong schoot.

Hoewel HJSC het daarna nog wel probeerde, voetbalde Sleat het duel volwassen uit. De opluchting bij de thuisploeg was dan ook groot na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter J. de Klein. HJSC werkte zich het snot voor de ogen, maar een resultaat bleef uit. Met dezelfde instelling als in de laatste twee duels moeten die komende week wel behaald worden.

Sleat – HJSC 2-1 (1-0). 3. Justin Bijstra 1-0, 55. Jelger de Boer 1-1, 74. Kellen Cattell 2-1. Scheidsrechter: J. de Kleine.
Opstelling HJSC: Johan de Boer; Bert Veltman, Mark Tesselaar, Aizo Veltman; Bart van Kalsbeek, Jelger de Boer, Lammert Wiersma (60. Redmer van Netten), Piet Jan Nauta, Lex Potma (80. Ramon Raap); Justin Boonstra, Tristan Kouwenhoven (66. Hein Kemme).