HJSC kent gemakkelijke middag in Bakhuizen

HJSC heeft een simpele zege op Bakhuizen geboekt. Het kwam eigenlijk geen moment in de problemen en maakte zelf drie doelpunten. Justin Boonstra voor de pauze, Pieter Wiersma en Ramon Raap na de thee.

De wedstrijd in Bakhuizen was officieel de laatste voor de winterstop. Maar omdat de wedstrijd tegen Udrios een week eerder afgelast werd speelt HJSC komende zaterdag zijn laatste pot voordat de winterstop ingaat. Laagvlieger Bakhuizen bleek eigenlijk geen moment een probleem voor de ploeg van Thomas Graven. HJSC creëerde vele kansen maar benutte voor de rust slechts één. Justin Boonstra stond op de juiste plaats toen het schot van Ramon Raap door de keeper werd gepareerd.

Dat was na een kwartier spelen en toen waren de nodige kansen al genoteerd. Zeker Henk Hoekstra kreeg een aantal prima mogelijkheden maar wist de goal niet te vinden. De thuisploeg kreeg voor rust slechts één redelijke kans maar doelman Johan de Boer kon de kopbal rustig naast kijken. Bart van Kalsbeek (schot) en Mark Jaarsma (vrije trap) waren nog dicht bij de tweede HJSC-goal maar beide keren stond de prima keepende doelman van Bakhuizen in de weg.

HJSC maakt het na rust snel af
Het scenario dat HJSC niet weet te scoren en de bal aan de andere kant er dan ingaat spookte alweer een beetje door de hoofden in de rust. Gelukkig bleek dat nergens voor nodig want HJSC kwam uitstekend uit de kleedkamers. Pieter Wiersma was het eindstation van een flitsende aanval een minuut na de rust en maakt de de marge twee. Amper vijf minuten later was Ramon Raap de doelpuntenmaker na een prima assist van Pieter Wiersma.

HJSC kreeg nog wel een handvol kansen maar meet dan 3-0 werd het niet. Een onbezorgde maar koude middag voor HJSC in bakhuizen dat drie punten minder heeft dan koploper NOK. Het zal na de winsterstop nog lang spannend blijven in de vijfde klasse A.