HJSC kan kampioenschap dit weekend veiligstellen

Zaterdag 11 mei is een datum die al weken bij vele omcirkeld staat in de agenda. Wint HJSC van Bakhuizen dan is het kampioen van de vijfde klasse A en mag het volgend seizoen uitkomen in de vierde klasse. Aan de getroffen voorbereidingen zal het zeker niet liggen. 

HJSC 45+ vrijdagavond in actie
19:30 | HJSC 45+ in Oppenhuizen

Jeugdwedstrijden in Hommerts
09:00 | JO10-3 – CVVO JO10-1
10:15 | JO13-1 – RVLC JO13-1

Zet HJSC zaterdag de kroon op een prachtig seizoen?
Een geweldige reeks kunnen we toch wel concluderen. Na de winterstop verloor HJSC geen enkele competitiewedstrijd meer en heeft het vier punten meer dan nummer twee NOK uit Oudemirdum. Op het eigen sportpark moet zaterdag het kampioenschap worden veiliggesteld. Dat moet dan gebeuren tegen de huidige hekkensluiter van de competitie, RKVV Bakhuizen.

Nieuwe feesttent maandagavond opgebouwd
Aan de voorbereidingen zal het niet liggen. Traditiegetrouw staat de tent de laatste thuiswedstrijd naast het hoofdveld. We hebben zelfs een nieuwe tent aangeschadt en die is maandagavond door de Fjildmannen en een aantal vrijwilligers opgezet. Ook staat zaterdagavond de barbecue aan, is er muziek en natuurlijk mag het draaiend rad ook niet ontbreken. Het enige wat we niet van te voren kunnen regelen zijn drie punten, dat moet HJSC toch echt zelf doen. Van onderschatting zal geen sprake zijn maar zenuwen zullen altijd opspelen bij de spelers.

Laten we hopen dat 11 mei 2024 een historische dag wordt in onze geschiedenis. De wedstrijd begint een half uur eerder dan dat wij gewend zijn. Om half 3 zullen alle teams in de competitie aftrappen. Hopelijk tot zaterdag.

Ook in de Leeuwarder Courant wordt er dit weekend aandacht aan deze wedstrijd besteed. Klik hier voor de voorbeschouwing van het LC.

vv HJSC – rkvv Bakhuizen 
11 mei 2024 | 14:30u
Scheidsrechter: B. Volders

Selectie vv HJSC tegen Bakhuizen 
1. Erro Hofstra (K)
2. Niek de Jager
3. Mark Tesselaar
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
14. Piet Jan Nauta
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
20. Mats Galama (K)