HJSC en LSC beginnen zaterdag een uurtje later

Het duel tussen HJSC 1 en LSC 1890 1 zal zaterdag een uur later beginnen. Dit heeft alles te maken met het overlijden van Piet de Boer. HJSC wil iedereen, dus ook de spelers en staf de gelegenheid geven om naar de condoleance te gaan. De KNVB heeft de aanvraag om een uur later te starten inmiddels goedgekeurd.

HJSC wil koppositie behouden
Als er dan om 16:00 uur wordt afgetrapt doet HJSC dat natuurlijk maar met één doel. De marge op de Walde op minimaal een punt houden en de koppositie behouden. de tegenstander, eigenlijk jong LSC wist inmiddels hun eerste overwinning te noteren na vier duels. Dat deden ze tegen Bakhuizen twee weken geleden. LSC is een jonge ploeg met als doel een springplank te zijn voor de hoofdmacht.

In vier wedstrijden kregen zij tien doelpunten tegen en scoorden er twee. Na een moeizame competitiestart zonder goals is dus de eerste zege een feit. Leuk en aardig allemaal, HJSC wil gewoon winnen, en natuurlijk het liefst zonder tegendoelpunten.

HJSC 1 – LSC 1890 1
16:00 uur | Sportpark Oan it Far, Hommerts

HJSC 2 treft koploper in de polder
“It Twadde” beleefde vorige week een prachtige dag. Van Zwaagwesteinde 3 werd met 1-0 gewonnen waardoor de ploeg weer een ronde verder is in de beker. Wie de volgende tegenstander gaat worden is nog even afwachten. Ook in de competitie gaat het voor de wind. Net als HJSC 1 wonnen ze drie wedstrijden en speelden ze één gelijk met een keurige tweede plaats tot gevolg. De tegenstander is Espel 3, de huidige ongeslagen koploper. Een belangrijke wedstrijd dus waar zomaar de koppositie kan worden gepakt. HJSC 2 treft wel een doelpuntenmachine want de polderploeg scoorde al negentien keer.

Espel 3 – HJSC 2
14:30 uur | Sportpark de Bosrand, Espel

HJSC VR1 op zoek naar eerste punten
Zo goed als het gaat met HJSC 1 en 2, zo moeilijk heeft ons vrouwenteam het. Na drie wedstrijden is de ploeg nog puntloos en staat op de twaalfde en dus laatste plaats. De tegenstander van morgen is Leeuwarder Zwaluwen, die ploeg haalde vijf punten uit drie wedstrijden en staat op plek zes.

Leeuwarder Zwaluwen VR2 – HJSC VR1
12:30 uur | Sportpark Nylan, Leeuwarden

Selectie HJSC 1 tegen LSC 1890 1
1. Mats Galama (K)
2. Erro Hofstra
3. Mark Tesselaar (C)
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
15. Jarno Hofstra
16. Bert Veltman
17. Sander Sijbranda