Kootstertille duidelijk beter in prachtige nacompetitiefinale

Rond de klok van zes uur in de middag had teleurstelling plaatsgemaakt voor trots. HJSC ging eerder die middag met 4-0 onderuit in de finale van de nacompetitie. Een meer dan terechte nederlaag tegen een sterk Kootstertille. Gesteund door ongeveer 120 supporters die de reis naar sportpark de Tille hadden gemaakt, kon HJSC niet meer dan trots zijn op dit prachtige seizoen. Onze tijd komt nog wel.

Prachtige sfeer op sportpark de Tille
Vuurwerk, spandoeken en rookbommen op een overvol sportpark in Kootstertille. Er was een sfeertje dat de meeste jongens nog nooit hadden meegemaakt. Kootstertille stond al voor het derde jaar op rij in de nacompetitie en was in dat opzicht iets verder dan onze jongens. Desalniettemin lag de druk bij de thuisploeg. Zij moesten eigenlijk wel winnen in eigen huis en voor HJSC was het meer mogen. Het eerste kwartier deed HJSC voetballend aardig mee. Beiden ploegen kregen uit standaardsituaties kleine kansjes. Bart van Kalsbeek kopte een corner net over de goal en was dus dichtbij de openingstreffer. Het eerste kwartier was het overleven en zaak om de boel schoon te houden. Helaas ging het in de zestiende minuut wel mis. Met het nodige fortuin raakte de bal eerst de paal maar was de speler van Kootstertille alerter en schoot de bal achter keeper Lars Palyama.

Na de achterstand kreeg HJSC het moeilijk. Misschien wat overmand door de vele indrukken kwam de ploeg amper aan voetballen toe. De thuisploeg leek juist makkelijker te gaan voetballen en zorgde voor veel druk op de HJSC-defensie. HJSC was slordig en had meer overtrainingen nodig. Ook kwam het amper van eigen helft af. Zo verdubbelde Kootstertille na een klein halfuur de voorsprong. Uit een onterecht gegeven vrije trap kwam de tweede goal, onterecht was het zeker niet. Kootstertille voetbalde nou eenmaal makkelijker en was veel gretiger in de duels. HJSC speelde in deze fase van de wedstrijd ontzettend zenuwachtig en alles behalve vrijuit.

Geluk ontbrak aan de zijde van HJSC
Na de 2-0 wist HJSC wel iets meer aan de bal te blijven. Het kreeg vooral veel corners en ook Justin Boonstra was met een schot gevaarlijk, dat werd helaas goed gestopt de de keeper. Ook Mark Tesselaar was vlak voor rust twee keer dichtbij de aansluitingstreffer. Hij wist twee keer te koppen maar in beide gevallen miste zijn kopbal richting. HJSC wist zich iets te herpakken van de twee tegengoals maar ging met een 2-0 achterstand de rust in.

Na de rust was het duel vrij snel beslist. Amper een minuut gespeeld werd het al 3-0. De linksbuiten van Kootstertille kapte naar binnen en schoot de bal in de korte hoek achter Lars Palyama. HJSC heeft de gehele tweede helft geprobeerd wat het kon maar was niet bij machte nog iets te doen. Het kreeg veel kansen tegen maar wist de 4-0 te voorkomen. Een legio aan corners kreeg het wel maar geen enkel keer leverde het echt gevaar op. In de absolute slotfase werd het nog 4-0 waardoor het feest bij de thuisploeg helemaal losbarstte. HJSC heeft het geprobeerd maar was niet in staat een lastige tegenstander te zijn. Het is misschien een teleurstellend einde van een prachtig seizoen, vlak na de wedstrijd voelde het zeker zo.

Mooie vooruitzichten
Bij terugkomst in Hommerts viel al vrij snel het besef dat HJSC dit seizoen iets geweldigs moois heeft neergezet. Aan het begin van het voetbaljaar werd immers nog gesproken van een “tussenjaar” Negen maanden later speelde HJSC de finale van de nacompetitie. Met de doorstroom van jeugd komend seizoen heeft HJSC een prachtige ploeg waarmee het echt kan bouwen voor de toekomst. HJSC zal komend seizoen voor de bovenste plekken moeten kunnen vechten en wie weet wat voor moois hier dan weer uitkomt. Nu was het misschien nog een beetje te vroeg, voor de komende jaren ziet het er prachtig uit voor ons vlaggenschip.

Supporters bedankt!
De selectie en staf van HJSC 1 wil tevens alle supporters bedanken. De 90 man die in de dubbeldekker naar Kootstertille zijn gereisd, maar ook de mensen die op eigen gelegenheid de reis hebben gemaakt. De steun was overweldigend met spandoeken en vuurwerk. In de feesttent is zaterdagavond nog een prachtig feestje gevierd waarbij velen aanwezig waren, allemaal bedankt hiervoor.

Uiteraard heeft Gonny foto’s gemaakt van de wedstrijd en de busreis. Ook was fotograaf Joost Essenburg aanwezig namens HJSC. Ook hij maakte prachtige plaatjes. Beide fotogalerijen zijn hieronder te bekijken.
Door de vele foto’s kan het laden wat langer duren. De eerste galerij is van Joost Essenburg, de tweede, inclusief foto’s in de bus van Gonny de Boer.