HJSC pas in blessuretijd voorbij SSS'68

De bal leek er maar niet in te willen. Een ware kansenregen in de tweede helft bracht geen treffers. HJSC was veel sterker maar vergat te scoren. Gelukkig vielen er nog twee treffers, pas in blessuretijd. Bij zijn debuut in HJSC 1 maakte Pieter Kor Spoelstra direct een goal. Een mooie droge knal langs de keeper van SSS’68. Enkele minuten later bepaalde Erro Hofstra de eindstand op 2-0. Hij schoot vanaf de zijkant van het zestienmetergebied hard in de korte hoek.

HJSC was er zaterdag op gebrand het laatste bekerduel winnend af te sluiten. Sowieso om het nare gevoel van vorige week tegen TOP’63 weg te spoelen. En ook om met vertrouwen richting Ens te gaan zaterdag. Om 15:00 trappen Ens en HJSC af voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. HJSC liet in de openingsfase meteen zien wat het wou doen, namelijk winnen. De ploeg begon stormachtig en wist de bezoekers uit Marssum direct met de rug tegen de muur te zetten. Grote kansen waren er dan misschien niet, HJSC toonde wel lef, iets wat tegen TOP’63 ontbrak, maar het dan weer wel tegen Heeg liet zien. SSS’68 wist aanvallend weinig te brengen. Via de flanken kwamen ze er soms wel uit, en ook hadden ze een grote balvaste spits rondlopen, die wisten hooguit een paar corners te creëren. Het meeste leverde ook geen gevaar op voor de goal van Lars Palijama.

Toch kwamen de bezoekers bijna op voorsprong. Richting het einde van de tweede helft zakte HJSC een beetje in en werd het slordig aan de bal. De goal wou maar niet vallen en dus kwamen er kansen voor SSS’68. Een mooie steekbal door het hart van de HJSC-defensie gaf de spits een niet te missen kans. Alleen voor de goal schoot hij de bal echter niet ver genoeg in de hoek en kon Lars de bal stoppen, een prima reflex, dat zeker. Met de brilstand op het scorebord gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft pakte HJSC de draad weer op. Gretig en gebrand begon de ploeg aan het tweede bedrijf en creëerde al snel kansen. Vooral Bart van Kalsbeek was een aantal keren dichtbij de openingstreffer. Maar bij hem ontbrak zaterdag het nodige geluk om te scoren. Tot wel drie keer toe kreeg hij de bal niet in het net. Ook in de eerste helft was hij al dichtbij, maar dus zonder resultaat.

Bij SSS’68 viel er steeds meer ruimte achter de verdediging. Mark Tesselaar gaf een aantal keren een prachtige lange bal op de opkomende backs van HJSC. Zo kwam er constant gevaar maar was steeds de eindpass niet goed. Je kon voelen dat de goal in de lucht hing, ook bij het publiek. Alleen toen de bal er keer op keer niet in ging, leek het duel op een 0-0 af te stevenen. Gelukkig was daar debutant Pieter Kor Spoelstra. De van IJVC overkomen aanvaller was al een paar keer dichtbij de 1-0. Alleen gingen zijn schoten steeds naast of over. In de 90ste minuut was het eindelijk raak. De aanval begon wederom met een lange bal van Mark, Pieter Kor nam de bal keurig aan en kon doorlopen richting de goal. Hij bedacht zich niet en haalde strak en zuiver uit. Opluchting bij HJSC, dat kans op kans produceerde en nu dan eindelijk werd beloond.

Hooguit twee minuten later bepaalde Erro Hofstra de eindstand op 2-0. Hij kreeg de bal aan de linkerkant van het zestienmetergebied, speelde zich vrij, draaide naar binnen en schoot hard achter de keeper van SSS’68. Volgens de grensrechter van de bezoekers was het buitenspel op het moment dat Erro de bal aangespeeld kreeg, toch wou de scheidsrechter hier niet in mee en werd het dus 2-0.

Met een lekker gevoel sluit HJSC de bekercampagne af. Heeg mag door de zege op TOP’63 een ronde verder. Voor HJSC begint het echte werk zaterdag. Een lastige uitwedstrijd op het kunstgras van Ens. Vorig seizoen werd er nog verloren maar HJSC zal er alles aan doen om de competitie goed te beginnen. Het duel begint om 15:00 uur.

HJSC – SSS’68 | 2-0 (0-0)
Lars Palijama, Erro Hofstra, Mark Tesselaar, Nils de Lange, Toussaint Boonstra, Sander Sijbranda, Tristan Kouwenhoven, Bart van Kalsbeek, Justin Boontra, Jeroen Kroles en Marko Hoekstra.
Bank: Jetze Wiersma, Thomas Bethlehem en Pieter Kor Spoelstra.