HJSC bezorgt zichzelf kater met nederlaag tegen Sleat

HJSC heeft zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen verloren. Tegen Sleat ging het in een spannende strijd met 3-4 onderuit. Daarmee blijft HJSC steken op drie punten, terwijl een overwinning de ploeg naar de subtop had kunnen brengen. Deze nederlaag zorgt voor een bittere nasmaak richting de volgende wedstrijd tegen Heeg.

Vliegende start
Net als een week eerder tegen VHK (5-2 nederlaag), kende HJSC een vliegende start. Al binnen twee minuten stond de ploeg op voorsprong. Een snelle aanval via de rechterflank belandde voor de voeten van Henk Hoekstra, die de keeper omspeelde en de openingstreffer eenvoudig binnenschoot.

Sleat dodelijk effectief
Ondanks de goede start kwam Sleat snel op gelijke hoogte met een prachtige treffer in de kruising. Het is niet de eerste keer dat HJSC op deze manier een tegendoelpunt incasseert, wat vooral te wijten is aan slordig verdedigen. Uit het niets stond het 1-1 en daar bleef het niet bij. HJSC verloor de grip op de wedstrijd en na iets meer dan twintig minuten lag ook de 1-2 voor Sleat in het net. Wederom was zwak verdedigen de oorzaak van deze achterstand. Wat zo veelbelovend begon, veranderde in een achtervolging.

Gelijkmaker vlak voor rust
HJSC probeerde zich te herpakken, maar het lukte de ploeg niet om veel kansen te creëren. Net toen de eerste supporters richting de kantine liepen, kreeg HJSC nog een laatste corner voor rust. De bal leek waardeloos, maar belandde plotseling voor de voeten van Ramon Raap, die zijn vijfde doelpunt van het seizoen eenvoudig binnentikte. Een welkome opsteker vlak voor rust, en allesbehalve onverdiend.

Tekst gaat verder onder de video van de 2-2

HJSC geklopt op effectiviteit
Met hernieuwd vertrouwen stapte HJSC het veld op voor de tweede helft, vastbesloten om de overwinning binnen te halen. Toch was het Sleat dat opnieuw op voorsprong kwam. Bij de eerste de beste aanval scoorden de gasten, waardoor HJSC opnieuw in de achtervolging moest. Ondanks pogingen om de wedstrijd te keren, lukte het niet om grote kansen te creëren. Toen Sleat na 66 minuten de 2-4 binnenschoot uit een counter, leek de wedstrijd verloren.

HJSC probeerde met man en macht te blijven aanvallen en kreeg ook voldoende corners, maar zonder resultaat. Uiteindelijk wist de van een blessure herstelde Jelger de Boer toch de aansluitingstreffer te maken, waardoor er weer hoop was. Met nog een klein kwartier te spelen probeerde HJSC minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Teleurstelling na spannende strijd
Maar het mocht niet baten. De wedstrijd eindigde in een 3-4 nederlaag voor HJSC, een bittere pil, aangezien een overwinning HJSC een goede positie op de ranglijst had kunnen opleveren. Met een teleurstellend gevoel gaat HJSC nu richting de derby tegen Heeg van komende zaterdag.

HJSC – Sleat 3-4 (2-2)
Opstelling: Erro Hofstra (K), Lex Potma (C), Aizo Veltman, Lammert Wiersma, Bert Veltman, Mark Jaarsma, Herre Bosma, Redmer van Netten, Pieter Wiersma, Ramon Raap, Henk Hoekstra.
Wissels: Sander Sijbranda, Mark van der Veer, Jelger de Boer, Piet Jan Nauta, Marko Hoekstra.