HJSC 2 op eigen veld te sterk voor koploper SSS'68

Het seizoen is voor HJSC 2 ook alweer een tijdje bezig. ‘It twadde’ werd helaas uitgeschakeld in het bekertoernooi. HJSC begon nog wel met een knappe overwinning tegen SWZ/BOSO Sneek 2 (1-2), maar verloor daarna met 1-2 van IJVC 3. De derde bekerwedstrijd tegen Oudega 1 werd helaas niet gespeeld.

Op zaterdag 29 september begon voor HJSC 2 de competitie. Helaas werd er ongelukkig en onverdiend verloren van Dronrijp 2 (3-2). In verband met een sterfgeval bij de tegenstander ging de wedstrijd tegen Beetgum 3 helaas niet door. Afgelopen zaterdag was er eindelijk weer een wedstrijd voor It twadde. En wat voor één: HJSC mocht het opnemen tegen koploper SSS’68 3.

Op het veld was er echter weinig te merken van het feit dat SSS’68 de koploper was. HJSC was heer en meester in de beginfase en kreeg al snel enkele goede mogelijkheden om de score te openen. Met name A-junior Egbert Bethlehem was enkele keren dichtbij een doelpunt. Na ongeveer tien minuten werd de score dan toch geopend: Jetze Wiersma was het eindstation van een fraaie HJSC-aanval en krulde de bal mooi in de bovenhoek: 1-0. Diezelfde Jetze Wiersma was daarna nog een paar keer dichtbij een doelpunt, maar de bal wilde er niet in. Ook Thomas Graven, Egbert Bethlehem en Wietze Wempe kregen goede mogelijkheden, maar het vizier stond niet op scherp. In de slotfase van de eerste helft kwam SSS’68 eindelijk eens dreigend opzetten. Doelman Lars Palijama hield echter prima stand.

Na rust was HJSC iets minder dominant dan voor de thee, maar de groenhemden behielden wel een veldoverwicht. Het wachten was op de bevrijdende tweede treffer. Na een uur was het eindelijk raak: Bauke van Kalsbeek zette voor, de bal werd niet goed verwerkt door de defensie van SSS’68 waarna de bal bij spits Thomas Graven kwam, die uitstekend raak schoot: 2-0. SSS’68 kreeg nog twee goede mogelijkheden op een treffer, maar Lars Palijama en de lat stonden een doelpunt in de weg. Het slotakkoord was voor HJSC: Mario Nieuwenhuis krulde een vrije trap keurig om de muur heen, buiten bereik van de keeper: 3-0. De eerste drie punten in de competitie zijn binnen. Volgende week speelt HJSC 2 thuis tegen IJVC 4. Aanvang: 14.30 uur. Komt allen!!