HJSC 2 moet punten delen met Beetgum

HJSC 2 is er niet in geslaagd de drie punten te pakken bij hekkensluiter Beetgum 3. Op een buitengewoon belabberd veld eindigde de wedstrijd in 3-3. Het positieve aan dit duel is dat ‘It Twadde’ voor het eerst sinds 3 november weer eens een resultaat overhield aan een competitiewedstrijd.

Verzorgd combinatievoetbal was op de mat in Beetgum onmogelijk en dus ging er aan beide kanten het nodige mis. Beetgum was in de beginfase iets dreigender, maar de verdediging, waar Henk de Boer en Bauke Gietema hun eerste minuten in het tweede maakten dit seizoen, hield stand. Henk Sijbranda kreeg voor HJSC een schietkans, maar een vervelend polletje zorgde ervoor dat Sijbranda de bal huizenhoog over schoot. Na ongeveer twintig minuten kwam Beetgum op voorsprong: een voorzet vanaf de linkerkant werd door een aanvaller van Beetgum met zijn knie binnengewerkt: 1-0. Hierna werd HJSC sterker en dat leverde ook de gelijkmaker: Bauke van Kalsbeek stuurde Henk Sijbranda weg, Sijbranda haalde de achterlijn en zette perfect voor op Rohald Boonstra die de bal alleen maar binnen hoefde te lopen: 1-1.

Na de pauze kwamen er twee debutanten binnen de lijnen aan de kant van HJSC. Tijs Stremler en Andries Visser maakten hun debuut bij de senioren. HJSC kwam sterk uit de kleedkamer en stond binnen no-time op voorsprong door een doelpunt van Henk Sijbranda: 2-1. HJSC leek door te kunnen drukken. Tijs Stremler kon zichzelf onsterfelijk maken bij zijn debuut, maar van dichtbij kreeg hij de bal er niet in. Eigenlijk vanuit het niets werd het 2-2: na een leep steekballetje kon de linksbuiten van Beetgum in de korte hoek raakschieten. Even later kwam Beetgum zelfs op voorsprong: nu was het de rechtsbuiten die op fraaie wijze de bal achter doelman Lars Palijama schoot. Het antwoord van HJSC liet echter niet lang op zich wachten. Henk Sijbranda kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en schoot de bal keurig langs de keeper in het doel: 3-3. Jetze Wiersma scoorde het vierde doelpunt van HJSC, maar helaas keurde de scheidsrechter deze goal af vanwege vermeend buitenspel. In de slotfase kregen beide teams grote kansen op de overwinning, maar een winnaar kwam er uiteindelijk niet. Het is nu winterstop voor It Twadde. Op 19 januari hervat HJSC de competitie in Tzummarum.

Arjen Visser