HJSC 1 pakt driepunter tegen WPB

HJSC 1 heeft de tweede competitiewedstrijd enigszins verassend winnend afgesloten. In Sneek tegen Waterpoort Boys werd het 0-1 door een goal van Egbert Bethlehem in de eerste helft. Net als vorige week tegen Top’63 maakte hij een hele belangrijke goal, vorige week leverde dit een punt op, nu de volle drie.

Foto’s: Henk van der Veer

HJSC begon uitstekend aan de wedstrijd. Vooral via het middenveld werd uitstekend gecombineerd om vervolgens de ruimtes voorin te zoeken. Justin Boonstra kreeg al binnen twee minuten een grote kans om de score te openen. Helaas kon hij een fraaie solo niet verzilveren met een goal.

Wereld van verschil met de bekerwedstrijd
Een paar weken geleden stonden beide ploegen ook al tegen over elkaar. In het bekertoernooi was Waterpoort Boys in Hommerts met 1-4 te sterk. Op papier een duidelijk krachtsverschil, in theorie viel dat wel mee. Toch kreeg WPB meer grip op de wedstrijd halverwege de eerste helft. HJSC kwam lichtelijk onder druk te staan en via corners kreeg de thuisploeg een aantal kansen.

Toch kwam HJSC op voorsprong. Een uitstekende aanval werd klinische afgerond door Egbert Bethlehem die dus net als vorige week trefzeker was. Via het middenveld en een uitstekende pass van Sander Sijbranda kwam Egbert één op één met de Sneker goalie en faalde niet.

Vooral tegenhouden
De tweede helft was van een ander kaliber. In de eerste helft kon HJSC zeer goed meevoetballen, de tweede helft bestond voornamelijk uit tegenhouden. met man en macht pompte Sneek zo veel mogelijk ballen naar voren. Maar met pijn en moeite werd elke aanval onschadelijk gemaakt door de defensie van HJSC. Bloed en zweet kwamen er aan te pas, maar alles werd in de strijd gegooid om de gelijkmaker te vermijden.

Zelf kreeg HJSC ook nog een aantal kansen. Een logisch gevolg van de pressie die WPB uitvoerde. Jelger de Boer zag zijn schot gekeerd worden en ook Justin Boonstra was dicht bij de 2-0. Die bevrijding kwam er niet waardoor de laatste minuten vreselijk spannend werden. De defensie van HJSC brak niet en zo kon de eerste driepunter van dit seizoen worden bijgeschreven.

Vier punten uit twee wedstrijden levert HJSC een prachtige vijfde plaats op. Uitlopen op de directe concurrentie is natuurlijk een  heerlijk gevoel. Zaterdag zal het andere koek worden. Dan komt de gedoodverfde kampioenskandidaat naar Hommerts. De wedstrijd tussen HJSC en AVC begint om 14:30 op sportpark Oan it Far.

Klik hier voor foto’s van Henk van der Veer

Klik hier voor foto’s van Hans Zwamborn

Waterpoort Boys – HJSC 0-1 (0-1)HJSC: Johan (K), Jarno, Mark, Erro, Lex, Jelger, Sander, Jetze Lammert, Egbert en Justin
Op de bank begonnen: Thijs, Thomas B en Lars (K)