HJSC 1 naar Menaldum, It Twadde thuis tegen Joure

Na de uitstekende zege op NOK afgelopen zaterdag treft HJSC zaterdag een tegenstander van een ander formaat. Op Sportpark Schatzenburg is de huidige nummer twee van de ranglijst de tegenstander. Foarut, zelfs even koploper geweest morste nogal wat puntjes de afgelopen periode en moest daarom SC Bolsward voorbij laten gaan.

Vorige week zaterdag was Creil-Bant namelijk nog met 3-1 te sterk. HJSC mag juist spreken van prima weken met twee zeges (Creil-Bant en NOK) en een nipte nederlaag tegen Sleat. Met het vertrouwen zit het dus wel goed.

Europees ritme
Komende dinsdag zal de inhaalwedstrijd tegen TOP’63 worden ingehaald. Misschien nog wel een veel belangrijker potje gezien de stand onderin de competitie. En een week later op zaterdag speelt HJSC tegen Tollebeek. Ook een ploeg die niet al te hoog staat. Het worden belangrijke weken voor het eerste.

Vrouwen afgelast, HJSC 2 start om 14:30 uur
Tegenstander WWS-Warga VR1 kon maar zeven vrouwen op de been krijgen dus vanzelfsprekend gaat deze wedstrijd niet door. Jammer voor de VR1 die in prima vorm verkeren en ook lijstaanvoerder zijn.

HJSC 2 mag na de afgelaste wedstrijd van vorige week wel weer aan de bak. Tegenstander SC Joure 8 staat slechts een plek boven HJSC 2 op de ranglijst. Wel hebben de “Jousters” vijf wedstrijden meer gespeeld. De marge van vier punten die het nu nog scheelt zal vast de komende weken wel eens verdwijnen. Zo kan ook HJSC 2 rustig richting de middenmoot kruipen.

Foarut 1 – HJSC 1 
14:30 | Sportpark Schatzenburg, Menaam
Scheidsrechter: J.K. Pol

Selectie HJSC
1. Johan de Boer (K)
2. Erro Hofstra
3. Mark Tesselaar ©
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
11. Justin Boonstra
13. Piet Jan Nauta
14. Tristan Kouwenhoven
16. Bert Veltman
17. Sander Sijbranda
19. Jetze Wiersma