HJSC 1 en HJSC VR1 spelen beiden thuiswedstrijd

Na drie oefenpotjes begint voor HJSC 1 zaterdag het echte werk. De bekerpoule start met een thuiswedstrijd tegen Waterpoort Boys uit Sneek. Een bekende tegenstander want in competitieverband komt het eerste elftal de Snekers ook tegen. Vorig seizoen ging de uitwedstrijd verloren van deze ploeg. HJSC wist twee van de drie oefenpotjes te winnen en dat geeft toch een lekker gevoel. Zeker de zege op Woudsend (0-3) van vorige week is toch een fijne, ondanks dat het nergens over gaat.

Met een selectie die op een aantal plekken anders is dan vorig seizoen is het dus de eerste echte krachtmeting. De nieuwe trainer Klaas Wittermans heeft genoeg trainingen en wedstrijden achter de rug om de poppetjes op de juiste plaats te zetten. De wedstrijd tegen Wéé Péé Béé is tevens de eerste thuiswedstrijd van HJSC 1 sinds lange tijd. Het duel begint zoals vertrouwd om half 3 op Sportpark Oan it Far.

HJSC VR1 oefenen tegen NOK VR1
Het kersverse vrouwenteam speelt zaterdag haar derde oefenpot. Vorige week tegen Sneek Wit Zwart kreeg de ploeg nog een pak slaag (11-0), afgelopen woensdag zag het er al stukken beter uit tegen Leeuwarder Zwaluwen. Veel belangstellenden zagen in de stromende regen een uitstekende eerste helft waarbij de ploeg op een 2-0 voorsprong kwam. Helaas viel vlak voor rust de 2-1 wat een zware tweede helft opleverde. Vol tegen de wind in, konden de dames geen vuist meer maken en ging het duel met 3-2 verloren.

In Hommerts is nu NOK VR 1 de tegenstander. Dit duel begint voor HJSC 1 al om 12:00 uur. Het tweede elftal komt niet in actie dit weekend. Wel zijn er nog twee jeugdwedstrijden zaterdagochtend. OHH JO19-1 speelt een bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van vv Heerenveen JO19-1. Deze wedstrijd begint om 10:15. De start van deze zaterdagochtend is om 09:00. Dan trapt JO13-2 af tegen MKV’29/ Friesland JO 13-1..

Selectie HJSC 1 tegen Waterpoort Boys 1
Johan de Boer (K)
Erro Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Jarno Hofstra
Nils de Lange
Lex Potma
Marko Hoekstra
Jelger de Boer
Jetze Wiersma
Sander Sijbranda
Justin Boonstra
Lammert Wiersma
Tristan Kouwenhoven
Thomas Bethlehem
Lars Palijama (K)