Door interim-voorzitter Piet Jan Nauta

Namens Pietje Interim een hartelijk welkom op ons prachtige sportpark “Oan it Far” te Hommerts. Eindelijk staat er weer een wedstrijd op het programma die – zoals dat zo mooi heet – ‘om het echie’ gaat. Een dagje HJSC, lekkerder bestaat niet. Een club die rijzende is in de provincie, maar daarover verderop in dit voorwoord meer. Vorig seizoen leverde het thuisduel met Ens een 1-0 overwinning op. Daar teken ik vandaag blindelings voor.

Terwijl ik donderdag in de perskamer van SC Cambuur wacht tot de Belg Mathias Schils zijn lunch achter de kiezen heeft, denk ik terug aan een dag eerder. Woensdagochtend, tijdens de Veekeuring in Workum loop ik onze hoofdtrainer Broer Wiebe de Ringh, bezig aan zijn tweede seizoen bij ons, tegen het lijf. Ook oud-HJSC’er Bart Bouma staat erbij. Natuurlijk gaat het dan al snel over het duel van HJSC in Bakhuizen vorige week (1-0 nederlaag). Gemiste kansen en een knullige tegengoal, dat zijn de gespreksonderwerpen. En een ietwat overdreven rode prent voor onze rechtsback. Maar ook al is het een feestdag voor Broer Wiebe in Workum(rustig maar, hij zat tijdens dit gesprek nog keurig aan de koffie), zichtbaar is de teleurstelling over de valse start van zijn en ons HJSC. Niet alleen hij, maar iedereen bij HJSC is gebrand op een goed resultaat. Want twee gespeeld nul punten staat immers zo karig.

Terug naar donderdag. Tijdens mijn gesprek met middenvelder Schils van Cambuur wordt duidelijk dat hij wel wat brutaler mag zijn én meer moet scoren. Iets wat volgens de geluiden langs het veld ook op HJSC van toepassing is. En dus had Schils het geluk dat ik – als immer betrouwbare ervaringsdeskundige – hem van de nodige tips kon voorzien. Na hem ook nog even uitgelegd te hebben hoe men een strafschop dient te nemen(speciaal voor Timo: korte aanloop, op het laatste moment een hoek kiezen, ogen dicht en vol uithalen met de wreef), gaat het nog kort over naamsbekendheid. Schils deelt handtekeningen uit aan jonge fans voor de deur van het stadion. Zijn naam is rijzende in de provincie, evenals de naam HJSC. Want zeg nou zelf. In een volle kroeg in Workum, tijdens de Veekeuring, zanger Sipke de Boer met zijn band “De Suskes” ,
het officieuze clublied ‘HJSC, olé, olé’ horen zingen. Dan ben je hard op weg naar onsterfelijkheid.

Een fijne, sportieve en vermakelijke HJSC-middag toegewenst. En vergeet in de rust en na afloop niet om even gezellig een drankje te doen in het dorpshuis.

H.J.S.C. – SV Ens
14.30 uur | Sportpark Oan it Far Hommerts
Scheidsrechter: K. Bootsma

Selectie HJSC tegen ENS

Johan de Boer (K)
Mark Tesselaar (C)
Jarno Hofstra
Nils de Lange
Lex Potma
Henk Sijbranda
Sander Sijbranda
Bart van Kalsbeek
Jeroen Kroles
Pieter Wiersma
Justin Boonstra
Arjen Visser
Toussaint Boontra