Winst op hekkensluiter IJVC alles behalve een zekerheid

Helaas is HJSC 2 voor de derde week op rij afgelast. Wel een goede reden om naar IJlst af te reizen om het vlaggenschip te steunen. HJSC 1 gaat namelijk alweer voor haar zesde(!) zege op rij. Dit moet vanmiddag gebeuren tegen de onverwachte hekkensluiter, IJVC uit IJlst.

Misschien is dit een vertekend beeld. “De Kypmantjes” hebben bijvoorbeeld twee wedstrijden minder gespeeld dan HJSC. Toch moet HJSC zorgen dat het voor het eerst in de geschiedenis een competitiewedstrijd op kunstgras wint. Anders raakt het de aansluiting met de nummer één en twee kwijt. Bovendien is HJSC in bloedvorm en won het haar laatste vijf wedstrijden.

In de Leeuwarder Courant wordt ook al kort vooruitgeblikt op deze wedstrijd. Age Hains Boersma, spits van Sneek Wit Zwart, heeft in ieder geval weinig vertrouwen in zege van HJSC op IJVC. Hij verwacht een 2-1 zege voor de IJlsters.

Ook het historisch perspectief is weinig veelbelovend. In het seizoen 2015/16 speelde het nog wel met 2-2 gelijk. Maar voor een overwinning moeten we een heel eind terug in de tijd. In het seizoen 1965/66 wist HJSC met 2-0 te winnen in IJlst. Vorig seizoen won HJSC thuis met 2-0 van IJVC, in IJlst werd met dezelfde cijfers verloren.

Allemaal leuk en aardig allemaal. Een gehavend HJSC (Pieter (werk), Nils (geblesseerd), Tristan (familieweekend) moet morgen “gewoon” winnen in IJVC en de top onder druk blijven zetten. Volgende week wacht namelijk de nummer twee van de ranglijst, MSC. Het gat is nu vier punten, dat zou dus bij het ingaan van de winstertop zomaar eens kunnen worden teruggebracht naar één schamel puntje.

IJVC – HJSC
14.30 uur | Sportpark de Utherne
Scheidsrechter: C. Marijt

Selectie HJSC tegen IJVC
Johan de Boer (K)
Mark Tesselaar (C)
Erro Hofstra
Bart van Kalsbeek
Lex Potma
Sander Sijbranda
Jeroen Kroles
Toussaint Boontra
Justin Boonstra
Henk Sijbranda
Thomas Graven
Arjen Visser
Lars Palijama (K)