Goals na rust helpen HJSC naar zege tegen EBC

De verbazing bij een aantal spelers was toch groot toen ze het veld van EBC zagen liggen. De grasmat, bekend als niet een van de beste uit het verleden, lag er meer dan prima bij. En dat was ondanks de vele regen die de afgelopen dagen was gevallen toch wonderlijk. EBC staat dan wel onderaan in de competitie, op hun terrein is zeker geïnvesteerd. Er staat sinds twee jaar een prachtige nieuwe kantine en het veld lag er zoals gezegd meer dan prima mee. Geen excuses voor HJSC vanmiddag, er zal gewonnen moeten worden. ENS, dan HJSC al een tijdje in de nek hijgt met maar twee punten minder hoefde niet te spelen, en zo kan het gat voor even naar vijf punten worden vergroot.

Het was EBC die de wedstrijd sterker begon. HJSC had voornamelijk moeite met het inspelen van teamgenoten. En zolang je de bal niet krijgt bij iemand met een zelfde kleur tenue, wordt het een heel lastig verhaal. Het waren voornamelijk corners waaruit de club uit Oosterzee gevaarlijk werd. Eentje kon ternauwernood voor de doellijn worden gehaald en zo ontsnapte HJSC binnen het kwartier al van een achterstand. Nog een paar kopballen vlogen over de goal en ook doelman Johan de Boer plukte een aantal ballen simpel uit de lucht.

Het eerste gevaar van HJSC kwam pas na dik een halfuur spelen. De bal werd achterin onderschept en snel over de rechtervleugel naar voren gespeeld. Een voorzet belande bij de tweede paal voor de voeten van Justin Boonstra maar die kon de bal met zijn linkerbeen niet plaatsen. Even later scoorde Tristan Kouwenhoven wel een prachtige goal, helaas was er gevaarlijk spel aan vooraf gegaan en ging het feestje niet door. Toch kreeg HJSC wel meer grip op het duel. Ook speelde de ploeg een beetje in een andere formatie dan de laatste weken. Marko Hoekstra was bijvoorbeeld het vaste aanspeelpunt voorin, en Bart van Kalsbeek was een linie doorgeschoven naar het middenveld. Zo kwam Erro Hofstra weer terug op de rechtsback en was Sander Sijbranda linksback.

De tweede helft trok de wind aan en werd het steeds moeilijker om de bal onder controle te krijgen. Wel had HJSC nog steeds de grip die het tegen het einde van de eerste helft ook al had. Het duurde wel even voordat HJSC echt gevaarlijk was. Het was de keiharde kop van Bart van Kalsbeek die verlossing bracht en de 0-1 op het scorebord zette. Bart was als eerst bij de bal en kopte een voorzet knap binnen bij de eerste paal. Helaas taakte hij niet alleen de bal maar ook het hoofd van een tegenstander. Een kleine tien minuten later werd Bart dan ook gewisseld omdat hij een waas zag.

EBC ploeterde wat aan en HJSC had de wedstrijd volledig onder controle. Toch waren er soms wat slordigheidjes aan HJSC kant. Zo verloor captain Mark Tesselaar de bal op een gevaarlijke plek achterin. Net zoals Frenkie de Jong dat namens Ajax tegen Real Madrid deed afgelopen week. Voor Frenkie liep dat goed af, voor Mark dan uiteraard ook. Bovendien was niet veel eerder de prachtige 0-2 al gevallen. Justin Boonstra gaf ter hoogte van de middellijn een grandioze steekbal op Pieter Kor Spoelstra die de bal achteloos met buitenkantje rechts tussen de palen schoot.

Toen de 0-2 was gevallen daalde het besef wel in dat de punten binnen waren. En dat was zoals gezegd ook het gevaar want EBC werd nog wel een klein beetje gevaarlijk. Echte schotkansen leverde het niet op maar defensief kwam HJSC nog wel even onder druk te staan. Toen scheidsrechter Marcel van den Beld het na iets meer dan 90 minuten voetballen welletjes vond was HJSC vooral erg blij dat de klus was geklaard. Punten halen is nu toch even wat belangrijker dan oogstrelend voetbal spelen.

HJSC 1 kan zich nu opmaken voor twee mooie thuiswedstrijden achtereen. Zaterdag is Heerenveen de tegenstander op Sportpark Oan it Far. Een week later hebben we een heerlijke derby als Woudsend op bezoek komt. Naast twee mooie weedstrijden ook wederom weer hele cruciale. Laten we hopen op een hoop steun voor HJSC 1 de komende weken, op weg naar misschien wel iets heel moois.

Agenda: Op zaterdag 6 april wordt er een busreis georganiseerd naar Bakhuizen, één van de laatste uitwedstrijden van het seizoen en tevens een hele belangrijke wedstrijd. Vorig seizoen werd hier met 1-0 verloren dus alle steun is welkom. Inschrijven kan via Info@HJSC.nl, Durk van der Gaast (06-38900237)  en binnenkort via de inschrijflijst in het dorpshuis. Bij heel veel animo gaan we uiteraard een grotere bus regelen. Veel mensen hebben de prachtige busreis naar Kootstertille van vorig seizoen nog wel in het geheugen. Laten we er net zo’n mooie trip van maken, alleen nu met een beter resultaat. Volwassenen betalen acht euro en jeugd tot en met 16 jaar maar vier euro.

Gonny de Boer maakte de foto’s van deze wedstrijd.