Geen Pa-Niek meer

Vrijdagavond 10-6-22 de opening van de befaamde HJSC dagen met het toch wel legendarische 45 plus 7 tegen 7 toernooi. Helaas had het team van Woudsend afgezegd i.v.m. de nodige blessures. Dit leidde tot de nodige kopzorgen en hoofdpijn bij onze toernooi directeur de welbekende heer vd Gaast. Maar voor alles is een oplossing, i.p.v. 2 poules werd er 1 grote poule gemaakt zodat alle teams tegen elkaar moesten strijden.  En i.p.v. 15 minuten duurden de wedstrijdjes nu maar 10 minuten. Voor ons team , HJSC 45 1, waren dit 2 maatregelingen, die beiden niet zo gunstig waren. In het 2 poule systeem hadden we gunstig geloot, en 10 minuten Is wel erg kort als je op achterstand komt, en dit overkwam ons 5 van de 6 wedstrijden.

Om 19.20 werd het toernooi in gang gezet door de eerste assistent van onze toernooi directeur, AP Hoekstra. Onze eerste wedstrijd was tegen ABC 2 , onder leiding van Dhr. Osinga uit Oudega W. ( ABC waren onze speciale gasten uit Wageningen, die een weekendje weg waren met de maten en overnachten op de Potten in Sneek , en die via Steph de Jong, die bij HJSC traint met ons in contact kwamen ). Deze eerste wedstrijd waren we nog niet helemaal scherp , en na een minuut of 3 kwamen we op een 0-1 achterstand via een bekeken afstandsschot, welke onhoudbaar leek voor onze doelman JH de Bakker. Wat we hierna ook probeerden , we kregen de bal er niet in.  Direct hierna moesten we ballen op het tweede veld tegen onze competitie genoten uit Heeg. De wedstrijd stond onder leiding van Dhr S. Hoekstra uit Sneek. Waar we in de competitie nog redelijk tegenstand konden bieden de eerste 2 keer , de laatste 2 keer moesten we ons jammer genoeg afmelden i.v.m. blessures, waren we nu redelijk kansloos. 0-2 verlies. 1-2 stond er op het score formulier, maar ik kan me niet meer herinneren wie er dan een goal heeft gemaakt ? Timo misschien in z’n dromen ? Hierna een wedstrijdje rust , wat niet verkeerd was.

Onze derde wedstrijd tegen de kampioen van onze voorjaarscompetitie , de ploeg van onze oude hoofdtrainer en keeper Broer Wiebe de Ringh, Workum. Waar we in de competitie meestal kansloos waren , konden we nu redelijk mee doen. Helaas verloren we deze wedstrijd ook , 0-1 door een zondagsschot van grote afstand van Antoine. Hierna weer even rusten en ons opladen voor de derby tegen HJSC 45 2 , wat normaal ons 35 plus team is. Na een minuut of 5 stonden we al kansloos achter met 2-0 , geen schande gezien het nodige leeftijdsverschil. En vlak voor tijd maakten we na een mooie aanval zelfs nog ons eerste doelpunt en eretreffer. Als ik het goed heb, ronde Pieter Jukema een mooie voorzet van Bauke knap af.

Na wederom een wedstrijd rust, onze vijfde wedstrijd tegen ABC 1 , deze wedstrijd ging mooi gelijk op, en vlak voor tijd na een mooie corner kopte onze hoofdcoach Hans de bal zelfs nog strak in de kruising. 1-0 en onze eerste drie punten. Hierna hadden we twee rondes rust , konden we ons mooi opladen voor de derby der derby’s tegen onze vrienden uit Oudega W. Deze wedstrijd begonnen we sterk met een paar goede kansen voor ons , helaas wou de bal er niet in mede door sterk verdedigen van de gebroeders Groenveld. 5 minuten voortijd nadat wij wederom in de aanval waren , werd Pa NIEK Bosma door de assistent van de toernooi directeur gesommeerd het veld te verlaten. Vanaf nu is Niek ons oudst spelend lid, niet meer spelend lid. En ja als je hem zelf niet maakt doet de andere ploeg het wel , vlak voor tijd maakte Oudega de 0-1 via een mooi bekeken hakje werd de Bakker kansloos gelaten.

Hierna even een sportdrankje in de tent , daarna voor de laatste keer douchen met NIEK en dan weer snel naar de feesttent. Na verloop van tijd kwam de toernooi directeur met de eindstand. Ondanks slechts 3 punten waren we toch nog zesde , ABC (volgend jaar komen we graag weer) 1 had ook 3 punten , en op onderling resultaat werden zij zevende en wij de nummer zes. Vijfde werd Oudega met zeven punten. Vierde was ABC 2 met acht punten. Onze eigen HJSC 45 2 werd knap derde met elf punten, en Heeg eindigde op een knappe tweede plaatst met dertien punten. De kampioen was dus Workum , ook zij hadden dertien punten , maar omdat ze met 1-0 van Heeg hadden gewonnen kregen zij de medailles op onderling resultaat.

Hierna bleef het nog lang gezellig in en rondom de feesttent met de verloting met mooie prijzen en de nodige hapjes en sapjes. Onze ex oudst spelend lid Niek werd nog verblijd met een paar mooie HJSC klompen , z’n voetbalschoenen worden door geschoven naar z’n zoon Herre.

En nu maar hopen dat we komend seizoen nog een HJSC 45 team hebben, veel blessures en de nodige opzeggingen leidden tot een krappe selectie, misschien dat we nog wat nieuwe voetballers kunnen vinden ? of een beetje aanvulling uit de HJSC 35 kunnen krijgen ? Maar eerst maar even van een welverdiende zomerstop genieten.