Einde bekertoernooi na ruime nederlaag tegen LSC 1890

HJSC stapt met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi. Het verloor met 6-0 van eersteklasser LSC 1890 en dat is natuurlijk geen schande. De grootste dank gaat uit naar de enorme support die HJSC kreeg in Sneek.

Een schitterend spandoek was er gemaakt voor deze wedstrijd door het “sfeerteam” van HJSC. Dat in combinatie met de nodige fakkels gaf een prachtig sfeerplaatje. Indrukwekkend voor de spelers die het veld opkwamen maar ook voor de overige supporters. Een handvol Snekers en voornamelijk heel veel supporters van HJSC zagen hoe de groenhemden om half 8 begonnen aan het bekerduel in de tweede knock-out fase van het bekertoernooi.

Begin nog hoopgevend
HJSC begon niet eens raar aan het duel en kon zowaar wat aanvallen produceren. Zeker toen een verdediger van LSC een lange bal van doelman Johan de Boer totaal verkeer inschatte. Ramon Raap handelde iets te gehaast en schoot de bal niet tussen de palen.

Defensief stond HJSC er prima op en ook het middenveld maakte een hoop vuile meters. Zo creëerde HJSC een blok waar de thuisploeg het erg moeilijk mee had. Toch viel de eerste goal van LSC na ongeveer tien minuten vrij vroeg. HJSC kreeg een bal niet goed uit de eigen zestien verwerkt en met een beetje pech kwam de bal tegen een HJSC-hand aan. De scheidsrechter lag de bal resoluut op de penaltystip. Dit buitenkansje werd benut.

LSC maakt er nog twee voor rust
Na de vroege achterstand bleef HJSC goed spelen en gaf eigenlijk geen grote kansen weg. Veel dreiging was er zeker maar LSC kreeg het niet voor elkaar de dreiging om te zetten in grote kansen. Groot compliment voor de ploeg die knokte voor elke meter. Ondanks dat bij vlagen zeker een behoorlijk niveauverschil merkbaar was deed HJSC het gewoon prima.

Aanvallend bleef het summier wat HJSC op de plastic-korrelmat produceerde. Op een fatsoenlijk grasveld zoals in Hommerts had het waarschijnlijk grotendeels anders kunnen lopen. LSC tikte heel makkelijk en HJSC had het erg lastig met het inschatten en spelen van ballen.

Na een half uur werd het 2-0 uit een corner die wat ongelukkig het eigen goal in werd gewerkt en amper vijf minuten later zorgde een droge knal net buiten de zestien voor de 3-0. Dat was tevens de ruststand.

Vlotte goals na rust lijkt inleiding monsterscore
Meteen na rust kreeg HJSC al vrij snel de vierde en vijfde goal tegen. Even werd gevreesd voor een hele ruime nederlaag maar dat bleek achteraf mee te vallen. LSC scoorde met een kopbal en een vlotte aanval de vierde en de vijfde en wederom een penalty betekende de zesde tegentreffer.

Met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi
HJSC kreeg via Hein Kemme zelf ook nog een grote kans maar hij schoot oog in oog met de keeper over de goal van de Snekers. Het had de avond net iets mooier gemaakt maar dat mocht niet zo wezen. Met een 6-0 nederlaag verlaat HJSC het bekertoernooi. Het was een prachtig toernooi waar nog lang over gesproken zal gaan worden.

HJSC: Johan de Boer (K), Erro Hofstra, Piet Jan Nauta, Bert Veltman, Lammert Wiersma, Jelger de Boer (C), Redmer van Netten, Pieter Wiersma, Herre Bosma, Ramon Raap en Justin Boonstra.

Wissels: Mats Galama (K), Hein Kemme, Niek de Jager, Lex Potma, Aizo Veltman, Mark Jaarsma en Henk Hoekstra.