Eerst maar eens winnen, dan zien we wel verder

Kijk je via je de telefoon? Kantel dan het scherm.

Het zou vanmiddag kunnen gebeuren. HJSC wordt voor het eerst in 22 jaar kampioen en promoveert naar de vierde klasse. Maar er zijn wel een paar hobbels te nemen, en bovendien heeft HJSC het zelf niet in de hand. Eerst zelf maar eens winnen. Want dat lukte eerder dit seizoen namelijk niet. Na een onthutsend slechte eerste helft keek HJSC in Belt-Schutsloot toen tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft kon de schade niet meer worden gerepareerd en verloor HJSC, als kersverse periodekampioen met 3-2.

Winnen wordt sowieso dus al een uitdaging, SVBS’77 is bovendien inmiddels de nummer twee van de ranglijst. Maar goed, als HJSC vanmiddag zaterdagmiddag weet te winnen dan is het nog afhankelijk van drie andere wedstrijden. sv Ens, Steenwijker Boys en Espel moeten namelijk allen punten laten liggen. Als dat ook gebeurd kan de champagne worden ontkurkt. Maar het ligt meer voor de hand dat HJSC op vier mei in Steenwijk kampioen gaat worden, dan zou het op eigen kracht kunnen mits van SVBS’77 wordt gewonnen.

Het hele seizoen gebeuren er al rare dingen, het zou dus zomaar kunnen gebeuren vanmiddag. Maar zoals gezegd, eerst zelf maar eens winnen. Dat lukte voor de winterstop namelijk niet van SVBS’77.

Volledig programma 5a

 SV Blokzijl  SC Espel
 VV EBC  Steenwijker Boys
 VV Heerenveen  IJVC
 HJSC  SVBS ’77
 VV Woudsend  SV Ens