Nacompetitie binnen handbereik na zege op Bakhuizen

Het moet raar lopen wil HJSC dit jaar geen nacompetitie halen. Na de zege van zaterdag op Bakhuizen staat het eerste elftal stevig op plaats vier. Dat zou voldoende zijn om nacompetitie te halen. Echter geeft een derde plaats of hoger recht op een beslissende thuiswedstrijd tijdens de HJSC-dagen. Een mooier scenario is bijna niet denkbaar. Reden genoeg dus om te blijven knokken de resterende wedstrijden.

Lees hier het voorwoord wat in het programmaboekje was te lezen.

Na drie nederlagen was de zege op Bakhuizen zeer welkom. De inmiddels hekkensluiter van de competitie kwam veel te kort tegen een prima spelend HJSC. Doelpunten van Marko Hoekstra, Justin Boonstra en Henk Sijbranda brachten HJSC de zege.

Met de intentie om de bezoekers snel onder druk te zetten begon HJSC aan eindelijk weer eens een thuisduel. Na vier uitwedstrijden op rij is het heerlijk om weer op eigen terrein te spelen. Marko Hoekstra die de afwezige Pieter Wiersma meer dan uitstekend verving maakte het zijn tegenstander flink lastig met zijn beweeglijkheid. Hij speelde zich de eerste helft knap vrij en was ook nog de maker van de eerste treffer. Een schot dat licht werd getoucheerd was de doelman van de bezoekers te machtig. De goal viel na een halfuur spelen. Daarvoor was Tristan Kouwenhoven al dicht bij de 1-0 maar hij zag zijn schot net naast de goal verdwijnen.

Aan de andere kant had Johan de Boer een hele rustige middag. Hij heeft amper een bal gehad. Helaas voor hem vier hij halverwege de tweede helft geblesseerd uit na smerig doorhalen met gestrekt been door een speler van Bakhuizen. Geluk bij een ongeluk was dat Lars Palijama op de bank zat. De keeper van het tweede elftal verving Johan de Boer en hield met een knappe redding in de slotfase zijn doel schoon.

HJSC ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Na de thee was er even een fase dat Bakhuizen wat meer initiatief nam. Meer dan een corner zou het niet opleveren maar zolang de stand 1-0 was bleef het natuurlijk oppassen geblazen. De bevrijdende treffer kwam halverwege de tweede helft. Justin Boonstra was de maker van de goal. Hij kreeg de bal in een scrimmage voor zijn voeten. Een koud kunstje was het voor hem om de bal tegen de touwen te jagen.

Henk Sijbranda zorgde uiteindelijk voor de definitieve beslissing door de 3-0 binnen te schieten. De zeer verdiende zege en een goede stap richting de nacompetitie. Het lijkt erop dat we een mooi toetje krijgen als de competitie voorbij is. Volgende week weer een thuiswedstrijd voor HJSC 1. vv Heerenveen is om 14:30 de tegenstander.