Hattrick Justin Boonstra helpt HJSC langs Blokzijl

Met een loepzuivere hattrick in de eerste helft heeft Justin Boonstra HJSC op sleeptouw genomen tegen Blokzijl. Na afloop van de wedstrijd kreeg hij van trainer Broer Wiebe de Ringh de wedstrijdbal mee naar huis.

Justin ongrijpbaar

Voor de tweede week op rij een thuiswedstrijd voor HJSC. De aanwezige supporters zagen een gretige en aanvallende openingsfase aan de kant van HJSC. Dat ging soms nog wel eens ten koste van de positionering achterin. Een aantal keren kon Blokzijl gevaarlijk counteren en werd en ternauwernood op het laatste moment ingegrepen. Pieter Wiersma haalde zelfs nog een bal van de lijn en voorkwam zo een achterstand.

HJSC was meer aan de bal, maar om te zeggen dat de 1-0 in de lucht hing was overdreven. Tot het moment kwam dat Justin Boonstra het in een paar minuten tijd flink op de heupen kreeg. Zeker de 1-0 was een prachtige. Op het middenveld kon hij de bal oppikken, bijna op vernederende wijze loopt hij zijn directe tegenstander eruit, die trouwens nog steeds onderweg is. Hij passeert nog een man, gaat richting het strafschopgebied en stift de bal over de uitkomende keeper heen. Een absolute prachtgoal waarmee hij de handen op elkaar kreeg.

Amper twee minuten later lag ook de tweede van Justin in het netje. Hij overbrugde ditmaal een iets korter stuk maar sneed vanaf de zijkant mooi naar binnen en plaatste de bal keurig in het hoekje. Zo kwam HJSC vanuit het niets in mum van tijd op een 2-0 voorsprong. Toch zinde het trainer Broer Wiebe niet helemaal. De goals werden dan wel gemaakt, achterin stond het voor geen meter bij HJSC. Wat normaliter de meest stabiele factor in dit team is kraakte nu van alle kanten. Maar wat Blokzijl niet lukte deed Justin gewoon voor de derde keer deze middag, scoren. Ook de derde goal was weer een knappe individuele actie.

Voor rust deed Blokzijl nog wel iets terug. Eigenlijk hielp HJSC een beetje want Pieter Wiersma schoot de bal ongelukkig in eigen goal. Zo was de ruststand 3-1.

Na de rust speelde HJSC iets veiliger en met vier vaste verdedigers. Meer voetballen vanuit de organisatie was het doel voor de tweede helft. Eerst achterin de zaken op orde. Het tweede bedrijf was zeer tam te noemen. Jeroen Kroles zorgde uiteindelijk voor de definitieve beslissing door voor de 4-1 aan te tekenen. Met een knap schot in de verre hoek scoorde Pieter Wiersma de 5-1. Het slotakkoord was voor Blokzijl. Met een prachtig schot vanaf een meter of 25 bepaalde de linksback van Blokzijl de stand op 5-2.

Busje komt zo

Wedstrijden tegen Blokzijl zijn altijd bijzonder. Is het niet op het veld dan is er wel in de derde helft. Zeker in Blokzijl is het tot lange tijd na de wedstrijd berengezellig. Ook na de wedstrijd van zaterdag in Hommerts bleef de selectie van Blokzijl lange tijd nazitten bij ons in het dorpshuis. Op 12-05-2018 gaan wij vanuit Hommerts met de bus richting Blokzijl voor de uitwedstrijd. Blokzijl zorgt die dag zelfs voor een barbecue en muziek na de wedstrijd. Wij kijken er nu al naar uit en hopen met een volle bus die kant op te gaan.

In het programmaboekje van deze wedstrijd schreef interim-voorzitter Piet Jan Nauta over Blokzijl. En specifieker over de wedstrijd tussen beide teams in 2012. Klik hier om te lezen

Zaterdag neemt HJSC het op tegen nieuwkomer Heerenveen. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark Skoatterwâld in Heerenveen. Uiteraard gaat HJSC voor haar vierde zege op rij.

Justin Boonstra kreeg na afloop de wedstrijdbal toegereikt.

Deze wedstrijd beschikten wij maar liefst over twee fotografen. Antje Wiersma en Evelien van der Land, bedankt voor de foto’s.