Goede eerste helft krijgt geen vervolg

HJSC 1 heeft de eerste bekerwedstrijd van het seizoen met ruime cijfers verloren. DWP won met 6-0 in Hommerts. Ondanks een goede eerste helft liep de score in de tweede helft in rap tempo op.

Waar het in de oefenpotjes tegen Arum en Waterpoort Boys aan scherpte in de openingsfase ontbrak, begon HJSC tegen DWP scherp en fel. De gevaarlijke spitsen van DWP kregen geen centimeter ruimte en hadden het daar zichtbaar moeilijk mee.

De lange bal werd vaak door de HJSC-defensie onderschept en grote kansen voor de bezoekers ontstonden er dan ook niet. Eenmaal werd de lat geraakt door een van richting veranderde bal. De thuisploeg kon maar sporadische de aanval zoeken want vaak kon het middenveld de aanvalslinie niet bereiken. Toch was er een goed schot van Henk Sijbranda die in de handen van de keeper verdween. HJSC zat lekker in de wedstrijd maar kwam op wel hele knullige wijze op achterstand. Een corner werd door keeper Johan de Boer uit de lucht geplukt, maar toch liet hij de bal los tegen de hak van Mark Tesselaar. De bal rolde zo het netje in en HJSC kwam op achterstand.

Tekst loopt door onder foto

De bal verdwijnt via de hak van Mark Tesselaar in de goal.

Ondanks de lullige achterstand bleef HJSC goed voetballen. Jeroen Kroles kreeg nog een schietkans maar schoot ruim naast. Ook de corners van Pieter Wiersma waren gevaarlijk en zorgde voor de nodige dreiging. Verder dan een twee kopballen over de DWP-goal kwam HJSC niet.

HJSC in tweede helft weggespeeld

De tweede helft begon slecht voor HJSC. Aanvoerder Mark Tesselaar kon niet verder voetballen. Een in de eerste helft opgelopen blessure deed te veel pijn om verder te voetballen. Gelijk was te zien dat de organisatie bij HJSC achterin ontregelt was. De verdediging stond als een muur maar begon nu tekenen van barsten te vertonen. DWP kwam snel na het uitvallen van Mark Tesselaar op 2-0. Pieter Wiersma kreeg de bal van korte afstand tegen zijn hand en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Dit buitenkansje werd benut.

HJSC leek van slag want het werd ineens aan alle kanten overlopen. De vleugelspelers van DWP hadden vrij spel, maar er werk ook rustig door het hart van de verdediging gevoetbald. Uiteindelijk betekende een prachtige stift de 3-0 voor DWP en was de wedstrijd gespeeld.

HJSC werd in de tweede helft alleen gevaarlijk via corners.

De score liep uiteindelijk op naar 6-0. HJSC kan terugkijken op een hele sterke eerste helft. Het is zonde dat die in de tweede helft geen vervolg kreeg. Dinsdag staat alweer de volgende bekerwedstrijd op het programma. Om 20.00 uur in en tegen Scharnegoutum. Zaterdag speelt HJSC de laatste bekerwedstrijd tegen De Sweach. Ook dit is een uitwedstrijd.