HJSC buigt achterstand om en wint van Heerenveen

HJSC heeft zich zo goed als zeker geplaatst voor de nacompetitie. Door de zege op Heerenveen (5-2) afgelopen zaterdag is het gat met de nummer vijf opgelopen tot negen punten. Met nog drie wedstrijden te gaan is de ploeg dus eigenlijk niet meer te achterhalen. Bovendien is het gat met de nummer drie geslonken tot nul punten. Alleen HJSC heeft een wedstrijd minder gespeeld. Het zou voor HJSC gunstiger zijn om derde te eindigen omdat er dan in de nacompetitie een ploeg treft die minder hoog op de ranglijst eindigde in de vierde klas.

Lees hier de voorbeschouwing in het wedstrijdboekje

HJSC begon slap aan de eerste helft met veel balverlies en zwakke passes. Dominanter dan Heerenveen was het zeker maar het liep alles behalve soepel bij de ploeg. Een enkele keer wist HJSC zich door de defensie heen te spelen en een kans te creëren. Justin Boonstra was dicht bij de 1-0 maar de keeper wist de bal prima te pareren met zijn voeten. Heerenveen kwam na twintig minuten redelijk onverwacht en onnodig op voorsprong. Een lange bal werd achterin door de HJSC-defensie slecht verwerkt. De bal stuiterde uiteindelijk voor de Heerenveen-spits die de bal feilloos achter keeper Johan de Boer schoot.  Op dat moment zat HJSC heel slecht in de wedstrijd en liep het voor geen meter. Toch wist de ploeg zich te herpakken en nog voor de rust de achterstand om te buigen.

Nils de Lange zorgde voor de gelijkmaker. Zijn schot werd door de rug van een Heerenveen-speler van richting veranderd en dwarrelde zo in de goal. Zonder geluk vaart niemand wel en dus ook HJSC niet. Een echte PSV-goal aldus trainer Broer Wiebe de Ringh. Amper een minuut later kwam HJSC op voorsprong. Sander Sijbranda, die de geblesseerde Toussaint Boonstra net had vervangen schoot de 2-1 tegen de touwen. Zijn eerste goal in HJSC 1 vierde hij in stijl door Christiano Ronaldo te imiteren inclusief harde brul. Er klonk hoongelach op de tribune en de handen gingen op elkaar.

De tweede helft was heel eenzijdig. Heerenveen kwam amper meer van eigen helft af en HJSC speelde een stuk beter dan de eerste helftt. Af en toe werd een aanval van de bezoekers afgeslagen maar er werd vooral lekker naar voren gevoetbald. Het was dus wachten op de 3-1. De kwam er uiteindelijk ook na 65 minuten spelen door een kopbal van Bart van Kalsbeek. Hij torende boven iedereen uit en kopte de corner van Justin Boonstra keurig binnen. Tien minuten later maakte Tristan Kouwenhoven de 4-1 en Justin Boonstra zorgde voor het slotakkoord door de 5-1 binnen te schieten. In de blessuretijd deed Heerenveen nog wel wat terug maar dat mocht verder niet meer baten. HJSC won met 5-2.

Na een matige eerste helft pakte de ploeg het goed op in de tweede helft en domineerde de wedstrijd volledig. Jonge jongens als Marko Hoekstra en Sander Sijbranda speelde een goede wedstrijd. Zoals eerder vermeld gaat HJSC 1 zo goed als zeker de nacompetitie in. Het staat nu op de vierde plaats maar kan nog makkelijk derde worden. Op 2 juni speelt HJSC de eerste nacompetitiewedstrijd. Als HJSC die winnend weet af te sluiten dan is de finale op zaterdag 9 juni. Helaas zullen dit geen thuiswedstrijden zijn.

Op 12 mei reist de selectie af naar Blokzijl. Er gaat helaas geen bus naar Blokzijl, wel zal er waarschijnlijk een bus gaan rijden naar het eerste duel om promotie/degradatie.