HJSC 1 in extremis onderuit, ook HJSC 2 verliest

Voor de derde week op rij heeft HJSC 1 een nederlaag moeten incasseren, wederom buitenshuis. In de slotminuut van de wedstrijd ging sv Ens er met de volle buit vandoor door een counter goed uit te spelen. Zo groeit het gat met de top drie en komen de nummers vijf en zes steeds dichterbij. HJSC zal toch echt vierde moeten worden wil het de nacompetitie halen. Het worden dus nog spannende weken.

HJSC begon prima op de kunstmat van Ens. Het maakte goed gebruik van de ruimtes achter de verdediging van Ens en wist via de flanken vaak op te stomen richting de goal. Tristan Kouwenhoven, die tegen Ens de spitspositie opvulde werd regelmatig bereikt en kon ook een paar keer gevaarlijk worden. In de openingsfase helaas zonder resultaat.

HJSC kwam op voorsprong door een prachtige goal van Toussaint Boonstra. Hij nam bal op de rand van de zestien in eens op de slof na een mooie lange bal van Mark Tesselaar. Zo verraste hij de doelman van Ens die de bal over zich heen in de goal zag verdwijnen. Na twee wedstrijden zonder doelpunten had HJSC eindelijk weer eens weten te scoren. Ens probeerde gelijk na de 0-1 druk te zetten en dat resulteerde in een heleboel ruimte op het plastic veld. HJSC dacht er een paar keer doorheen te kunnen counteren maar speelde het telkens niet goed uit. Zo bleef Ens in leven. Tristan was halverwege de eerste helft ook nog dicht bij de 2-0 maar kon een afgemeten voorzet net niet binnenschieten.

De tweede helft begon een paarsgekleed HJSC zwak aan de wedstrijd. Ens nam het initiatief compleet over. Dat de gelijkmaker niet eerder viel dan de 55e minuut was vooral te danken aan Johan de Boer die wederom een sterke partij keepte. 25 minuten voor tijd werd Justin Boonstra weer binnen de lijnen gebracht. Hij keerde terug in de aanvalslinie na een korte blessure. Meteen was duidelijk dat HJSC aanvallend een stuk sterker werd en het is een wonder te noemen dat de 2-1 niet viel. Vaak ontbrak het toch aan de beslissende pass.

HJSC voelde dat het hier kon winnen en dat had het ook gewoon moeten doen. In alle nijverheid om te willen winnen werd één belangrijk element van voetbal vergeten, namelijk verdedigingen. Na een corner voor HJSC liep maar één speler mee terug om te verdedigen. Dit resulteerde in een 2 tegen 1 situatie die Ens dankbaar benutte. En zo stond het vlaggenschip na 90 minuten voetballen weer met lege handen.

HJSC blijft op de vierde plaats. Die plek is ook genoeg voor nacompetitie. Maar het zal zaterdag in eigen huis toch echt weer moeten winnen wil het de ploegen achter zich op afstand houden. In Hommerts is om half 3 bakhuizen de tegenstander. De eerste wedstrijd van de competitie werd dit duel met 1-0 verloren. Alle reden dus voor revanche.